1000 kinderen doen vandaag mee aan Schooldag van de duurzaamheid!

Vandaag, vrijdag 1 november, is de 2e editie van de Hoornse Schooldag van de Duurzaamheid. 8 enthousiaste basisscholen uit de gemeente Hoorn gaan aan de slag met leuke en leerzame activiteiten op het gebied van duurzaamheid. Ongeveer 1000 leerlingen uit groep 5 tot en met 8 maken spelenderwijs kennis met de 7 Kinder Global Goals. Ze leren over hoe je slim kan omgaan met afval en energie en over een schone natuur. Doel van deze dag is kinderen spelenderwijs in beweging te brengen om de leefomgeving leuker, eerlijker en schoner te maken. Verschillende organisaties werken samen om de Schooldag van de Duurzaamheid voor de kinderen tot een succes te maken.

 

Speurtochten en spelletjes
De Schooldag van de duurzaamheid is een dag vol leerzame en leuke activiteiten en workshops. Er zijn workshops van MAK Blokweer en de gemeente Hoorn. De kinderen kunnen op excursie met Suez, Clean2Anywhere en Stichting Stadslandbouw. En er zijn spellen van het hoogheemraadschap, HVC en OTIB. Door het afwisselende programma leren de kinderen over verschillende aspecten van een duurzamere leefomgeving. Ze leren over wat zij hieraan bij kunnen dragen en wat ze thuis kunnen doen. 

Samen trots duurzaam
Duurzaamheid is voor de gemeente Hoorn een belangrijk speerpunt. Hiervoor werkt de gemeente samen met inwoners, bedrijven en andere organisaties. MAK Blokweer zorgt voor de organisatie van de Schooldag van de duurzaamheid in Hoorn. Hierbij krijgt MAK Blokweer hulp van 50 MBO-leerlingen van het Horizon College. De leerlingen van de sector welzijn van het Horizon College assisteren bij de activiteiten. Ook zij zijn met duurzaamheid bezig en gebruiken de ervaring voor hun opleiding. 

Meer informatie
Ga voor meer informatie en de deelnemende scholen naar www.schooldagvandeduurzaamheid.nl.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F