Gluren bij Duurzame Buren energieker dan ooit

Thuis energie besparen en gasloos verwarmen zijn in deze tijd belangrijker dan ooit. Maar het is nog best lastig om dat voor elkaar te krijgen. Hoe fijn zou het zijn om stiekem even te kijken hoe anderen dat aanpakken?! Dat kan nu met Gluren bij Duurzame Buren.

Binnengluren bij Westfriezen die al duurzame maatregelen hebben doorgevoerd in hun woning; het mag ongestraft en je kunt het gewoon aan je eigen keukentafel doen. De derde editie van Gluren bij Duurzame Buren, de serie online inkijkjes in duurzame Westfriese woningen, start op 10 oktober t/m 18 oktober.


Online binnengluren in Westfriese woningen
Hoe kun je energie besparen, duurzame energie opwekken en duurzaam verwarmen? Ook deze keer leiden inwoners kijkers rond in hun woning en vertellen zij over de duurzame ingrepen die zij gedaan hebben. Maar meer dan de vorige twee edities zijn de uitzendingen toegespitst op de thema’s die nu actueel zijn.


Duurzame tips en livesessie
Bij elk thema gaat onze groene reporter Chris Wobben op pad om te onderzoeken hoe duurzaam onze inwoners zijn. Een adviseur van Duurzaam Bouwloket geeft tips waarmee je morgen aan de slag kunt. In een online livesessie kun je zelf vragen stellen aan duurzame experts over kosten, subsidies, levertijden en nog veel meer. En tot slot staat ergens in deze week bij jou in de buurt een mobiele showroom tjokvol duurzame technologieën die je kunt bekijken, aanraken en waarover je advies kunt vragen.

Kortom, wil je praktisch aan de slag met verduurzaming van je huis? Je bent welkom bij je duurzame buren. Kijk rond en laat je inspireren.


Programma Gluren bij Duurzame Buren
De themasessies energie besparen, duurzame energie opwekken en duurzaam verwarmen komen online op maandag 10, dinsdag 11 en woensdag 12 oktober om 20.00 uur. Je kunt ze bekijken via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-wf. Via deze website kun je je ook opgeven voor het bijwonen van de livesessie van donderdag 13 oktober (start: 20.00 uur) en vind je de standplaatsen van de mobiele showroom voor persoonlijk advies in jouw buurt.

Gluren bij Duurzame Buren is een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F