450 historische straatlantaarns in Hoorn voorzien van duurzame led-verlichting

De gemeente Hoorn koestert haar historische binnenstad, maar hoe gaat dat samen met de moderne hulpmiddelen? Woensdag werd met een combinatie van nostalgie en duurzaamheid de aanzet gegeven voor de plaatsing van ruim 450 historische straatlantaarns voorzien van duurzame led-verlichting.

De tweede (en laatste) fase van de vernieuwing van de straatverlichting in de Hoornse binnenstad is rond de jaarwisseling afgerond nadat in 2018 de eerste 550 lantaarns zijn vervangen. Wethouder Simon Broersma was bij de Oosterpoort present om het startsein te geven voor fase twee. ,,We wilden een kwaliteitsslag maken. De oudere lantaarns dateren uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Toen waren ze ongetwijfeld functioneel, maar nu passen ze niet meer in het straatbeeld. Bovendien verslinden ze energie.’’

Lees hier het hele artikel op NHD

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F