56 zonnepanelen voor voetbalvereniging de Blokkers

Sinds 26 juni jl. wordt er bij voetbalverenging de Blokkers stroom opgewekt via 56 zonnepanelen die op het dak van de kantine zijn geplaatst. De voetbalverenging gaat komend seizoen via de tv schermen in de kantine laten zien hoeveel stroom er wordt opgewekt en welk bedrag daarmee wordt bespaard. Door de plaatsing van de zonnepanelen is de vereniging in staat om flink wat geld te besparen op de jaarlijkse energierekening.

Puur Hoorn initiatievenpot

De plaatsing van de panelen is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit de initiatievenpot van Puur Hoorn. De initiatievenpot is onderdeel van het programma Puur Hoorn. Via Puur Hoorn werken we samen met bewoners, bedrijven, instellingen, stichtingen en verengingen aan een klimaatneutraal Hoorn in 2040.

Puur Hoorn bijdrage
Stichtingen en verenigingen met duurzame ideeën of plannen kunnen aanspraak maken op een bijdrage uit de Puur Hoorn initiatievenpot. Het gaat dan om investeringen in duurzame maatregelen in en om het gebouw of veld. Voor stichtingen en verenigingen geldt dat zij een bijdrage kunnen vragen van 15 procent van de kosten van de investering, met een maximum van 2.500 euro. Voorbeelden van duurzame maatregelen zijn naast het plaatsen van zonnepanelen ook het toepassen van LED-verlichting, zonneboilers en waterbesparende douches of toiletten.

Wie komt in aanmerking?
Stichtingen en verenigingen die in Hoorn gevestigd zijn of in Hoorn actief zijn, kunnen een aanvraag indienen. De maatregelen die zij nemen, moeten in Hoorn worden gerealiseerd. Om anderen te inspireren om ook duurzaamheidsmaatregelen te treffen, denkt het team van Puur Hoorn graag mee met de verenigingen of stichtingen die een bijdrage ontvangen over op welke manier dat bekend gemaakt kan worden. Dat kan bijvoorbeeld via onze website www.puurhoorn.nl of via de website van de betreffende stichting of vereniging.

Aanmelden
Gaat uw stichting of vereniging duurzaamheidsmaatregelen treffen, of heeft u de afgelopen twee jaar maatregelen getroffen? Stuur dan een e-mail naar puurhoorn@hoorn.nl met een duidelijke omschrijving van de maatregelen en een opgave van het te investeren bedrag. Het Puur Hoorn team neemt dan contact met u op over de mogelijkheden.

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F