Schone warmte

Hoorn schakelt over van aardgas naar 100% duurzame energie. Aardgas is een fossiele brandstof. Als je dat verbrandt komt er CO2 vrij. Daarvan stoten we nu zoveel uit dat de temperatuur op aarde stijgt. Dat heeft flinke ellende tot gevolg zoals zeespiegelstijging, zware regenval en hittegolven. Daarnaast zorgt de Groningse gaswinning niet alleen voor aardbevingen,…

Hoorn schakelt over van aardgas naar 100% duurzame energie. Aardgas is een fossiele brandstof. Als je dat verbrandt komt er CO2 vrij. Daarvan stoten we nu zoveel uit dat de temperatuur op aarde stijgt. Dat heeft flinke ellende tot gevolg zoals zeespiegelstijging, zware regenval en hittegolven. Daarnaast zorgt de Groningse gaswinning niet alleen voor aardbevingen, het is binnen 30 jaar ook gewoon op. We moeten dus vooruit kijken en overstappen naar duurzame bronnen om onze huizen te verwarmen.

Per wijk aardgasvrij

foto filmpje

In 2040 koken, douchen en verwarmen we ons huis op een duurzame manier. Deze grote klus pakken we stap voor stap aan. We bekijken welke oplossing er bij welke wijk logisch is. Dit staat in de Transitievisie-Warmte-Hoorn. Vanwege de ontwikkelingen rondom techniek, beleid en financiering, wordt de Transitievisie Warmte minimaal iedere 5 jaar geüpdatet.

Bekijk hier de visuele samenvatting van de Transitievisie Warmte: Infographic Wonen in Hoorn zonder aardgas


Alles over aardgasvrij wonen

wijdoenwat.nl is een gezamenlijke campagne van vijftien Noordhollandse gemeenten. Je vindt er filmpjes wat inwoners al hebben gedaan en Wethouders, wooncorporaties en Liander vertellen over aardgasvrij wonen.

Wat kan jij doen?

Puur Hoorn_Poster_V4

Jouw woning alvast voorbereiden op wat komen gaat? Het is altijd goed om duurzame maatregelen te nemen. Daarmee spaar je het milieu én bespaar je op je eigen energierekening. Zorg ervoor dat je goed isoleert, ventileert en zelf duurzame energie opwekt.

Het energieloket van de gemeente Hoorn, Duurzaam Bouwloket geeft gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van je woning.

Kersenboogerd

We starten in de Kersenboogerd om te onderzoeken hoe deze aardgasvrij kan worden. Gemeente Hoorn werkt hierin samen met Intermaris, HVC en Duurzaam Bouwloket.

 

Samen met de wijk
Om een verandering voor elkaar te krijgen, moet je weten wat je vandaag, morgen of in de toekomst kan doen. Hiervoor worden er verschillende activiteiten georganiseerd in de Kersenboogerd. Blijf op de hoogte via Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Puur Hoorn.


Blijf op de hoogte

Uiteindelijk zal iedereen in Hoorn verandering doorvoeren in hun dagelijkse leven, thuis of op het werk. Blijf daarom geïnformeerd en betrokken via de nieuwsbrief, website, wijkkrant en sociale media.

Stappenplan voor je huis

Er zijn al genoeg maatregelen die je kunt treffen om je woning voor te bereiden op een komst met duurzame energie. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van hoogwaardige isolatie, inductie koken, je verwarmingssysteem geschikt maken om te verwarmen met lage temperatuur en natuurlijk het zelfstandig opwekken van duurzame energie.

Het stappenplan van Duurzaam Bouwloket helpt je hierbij. Ook kun je hier een online maatwerkadvies opvragen.

Veel gestelde vragen

Op deze pagina leest u de antwoorden op veel gestelde vragen van bewoners uit Hoorn en wijkbewoners van de Kersenboogerd.

Schone warmte

F
F