Activiteiten in kader Vitamine G voor Risdam-Noord

De buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen!’ in Hoorn organiseert in het kader van ‘Vitamine G(roen) voor Risdam-Noord’ binnenkort twee activiteiten. Het doel is te komen tot meer groen in de wijk en daarmee de biodiversiteit te verbeteren. Op donderdag 10 oktober verzorgt Marc Siepman de lezing ‘Alle beestjes helpen’ om 19.30 uur in Sportcafé De Opgang. Zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 12.00 uur verzorgen twee oud-docenten van het Clusius College, Hans Kooistra en Hans Timmerman, een natuurfietstocht. Deelnemen aan beide activiteiten is gratis. Dit buurtproject wordt (mede) mogelijk gemaakt door het Betrekken bij Groen Fonds van de Provincie Noord-Holland.

Marc Siepman
Marc Siepman uit Deventer geeft presentaties door heel Nederland en Vlaanderen met als thema’s de diverse aspecten van het belang van het bodemleven. Deze enthousiaste verteller raakte bekend door de gratis online cursus ‘Humisme’. Siepman werkt uit overtuiging. In principe komt hij gratis naar iedere plaats in Nederland. 10 oktober naar Hoorn. De buurtgroep vindt zijn opstelling “Ik doe wat ik belangrijk acht”, zo bijzonder dat besloten is op het eind van de avond met de pet rond te gaan. De presentatie wordt gegeven in het Sportcafé De Opgang. De buurtgroep, die als thuishaven Wijkcentrum De Cogge heeft, verwacht zoveel belangstelling dat wordt uitgeweken naar de overbuurman, het sportcafé in Zwaag. De inloop voor deze gratis te bezoeken avond is vanaf 19.00 uur.

Natuurfietstocht
De unieke natuurfietstocht voert niet alleen door Risdam-Noord maar ook andere delen van Hoorn en omgeving worden bezocht. Er wordt gekeken naar de staat van de biodiversiteit. Hoogtepunten en verbeterpunten zullen voorbij komen. Leerzaam voor iedere deelnemer. Voor deze fietstocht dient men zich aan te melden via info@risdamgroen.nl; vermeld uw naam, aantal personen, telefoonnummer en e-mailadres. U krijgt een bevestiging met de startlocatie. Voor een drankje onderweg wordt gezorgd.

Over de auteur

Risdam-Noord Groen

De buurtgroep ‘Risdam-Noord Groen!’ heeft als doel om de woonwijk leefbaar te houden door te zorgen dat er (weer) meer groen komt in de wijk. Dit zowel in tuinen van bewoners als in het openbaar groen. Het streven is een symbiose van woonwijk met natuur (‘stadsnatuur’). Er wordt aan de bewustwording van de wijkbewoners op diverse manieren gewerkt. Dit proces is er op gericht dat de wijkbewoners weten dat (meer) groen in de wijk bijdraagt aan • betere gezondheid/minder stress; • meer biodiversiteit; • minder criminaliteit; • betere klimaatadaptatie. Activiteiten zijn onder andere: organisatie wijkbijeenkomsten, plantjesmarkten, plantpakketten voor wijkbewoners verzorgen, groenstroken creëren, aanplant ‘Leekerbos’, workshops i.s.m. Clusius College, inzaaien bijenlint, vergroenen drie basisscholen, bijdrage aan Groenvisie van de gemeente. Kortom: Vitamine G(roen) voor Risdam-Noord.

Lees meer artikelen van Risdam-Noord Groen
F
F