Afvalloterij en duurzame ideeën in de Kersenboogerd

De komende tijd zijn er verschillende acties in de Kersenboogerd om bewoners op een leuke manier bij het onderwerp duurzaamheid te betrekken. Heb jij een goed idee om de Kersenboogerd duurzamer te maken? Maak kans op 1000 euro om jouw idee daadwerkelijk uit te voeren. Dit is de eerste activiteit in de wijk Kersenboogerd die partners van Puur Hoorn organiseren. Op zaterdag 12 december kun je afvalrapen en maak je kans op een prijs met de afvalloterij. De komende tijd volgen meer activiteiten.

De Kersenboogerd is de eerste wijk in Hoorn die over gaat op schone energie. De start is in het centrumgebied van de wijk. Maar ook daaromheen ontstaan er kansen om zonder aardgas te koken en verwarmen. De partners van Puur Hoorn starten verschillende activiteiten. Daarmee willen ze jong en oud bewust maken van het belang van duurzaam denken en doen.


Duurzaamste idee van de wijk

Heb jij een goed idee om de Kersenboogerd groener te maken? Hoe we samen heel veel energie kunnen besparen? Hoe we spullen kunnen hergebruiken of bewuster omgaan met ons eten en afval? Puur Hoorn besteedt 1000 euro om het beste idee voor de wijk Kersenboogerd uit te voeren. Deel je idee en doe mee. Via www.vooreenmooiestad.nl/kersenboogerd meld je je idee aan.


Afvalloterij in de Kersenboogerd
Woon je in de Kersenboogerd en wil je meehelpen om jouw wijk op te ruimen? Doe dan zaterdag 12 december mee. Dit is de tweede activiteit in de wijk die partners van Puur Hoorn organiseren. In je eigen tijd en eigen buurt, tijdens een frisse wandeling kun je afval rapen. Met de Litterati app registreer je de foto van het zwerfafval. Iedere foto is een lot. Dus hoe meer je raapt, hoe meer loten je in handen hebt. Er zijn verschillende prijzen te winnen. Ga naar https://cleanup.vooreenmooiestad.nl voor meer informatie en om je te registreren.

 

Activiteitenkalender
Op www.puurhoorn.nl zie je in de activiteitenkalender wat er de komende tijd in Hoorn en de Kersenboogerd gebeurt. Mist er een activiteit of initiatief? Iedereen kan zijn duurzame activiteit in Hoorn aanmelden via info@puurhoorn.nl.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F