Agenda

Puur Hoorn activiteitenkalender in de Kersenboogerd

De Puur Hoorn partners slaan de handen ineen om leuke en interessante activiteiten te organiseren. Op deze manier vertellen zij wat duurzaamheid betekent in onze stad en specifiek voor de inwoners van de Kersenboogerd. Blijf op de hoogte via onze website of volg ons op social media.

Duurzaamste idee van de wijk Kersenboogerd

1 December | Puur Hoorn besteedt € 1000,- om jouw idee tot werkelijkheid te maken! Heb jij een goed idee om jouw wijk groener te maken, hoe we samen heel veel energie kunnen besparen, hoe we spullen kunnen hergebruiken of bewuster omgaan met ons eten en afval? Laat het ons weten en doe mee! 

Groenste Idee

Plantenparade

16 december | De kidsclub in het wijkcentrum van de Kersenboogerd gaat aan de slag met een plantenparade. Stichting Netwerk en Tuinvereniging Groei & Bloei slaan de handen ineen om kinderen te leren hoe je zelf een plantje kan kweken. Ook vertellen ze waarom groen zo belangrijk is en gaan de kinderen lekker knutselen aan mooie potjes voor de plantjes. 

 

Asset 8@4x

Webinar Hoe bespaar je slim energie

21 januari | Op donderdag 21 januari om 19.30 uur organiseert de gemeente Hoorn in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een Webinar over slim energie besparen. Bent u benieuwd wat u kunt  doen aan uw woning en wilt u deelnemen aan het webinar? Dan kunt u zich aanmelden via www.duurzaambouwloket.nl/webinar-kersenboogerd

 

Stappen voor een energiezuinige woning
Duurzaam Bouwloket vertelt hoe u stapsgewijs uw wooncomfort, de kwaliteit en de energieprestatie van uw woning kunt verbeteren. Als u weet waarop u moet letten wordt energie besparen makkelijk. Met goede isolatie blijft de warmte beter in huis en met zonnepanelen wekt u uw eigen duurzame stroom op. En met de snelle bespaartips van Duurzaam Bouwloket verlaagt u snel uw energierekening terwijl u dat weinig tot niets kost.

 

Asset 6@4x

12 januari | Zoals in veel woonwijken in Nederland raken ook in Risdam-Noord steeds meer tuinen versteend. Uit onderzoeken blijkt dat vooral de toename van verharding negatieve effecten heeft op het  welbevinden van mens, dier en natuur. Met deze online inspiratie maakt de buurtgroep 'Risdam Noord Groen' ieder ervan bewust dat elke vierkante meter steen die vandaag wordt vervangen  door groen helpt.

Drie sprekers belichten dit onderwerp vanuit een verschillend perspectief. Voor iedere deelnemer  met een tuin of balkon wordt dit een interessante avond. Meld je op tijd aan want het aantal  deelnemers is beperkt!

Onder leiding van de voorzitter van 'Risdam-Noord Groen', Ted van der Bruggen, komt er steeds in 20  minuten een ander perspectief voorbij. Natuurlijk is er na iedere presentatie gelegenheid tot het  stellen van vragen.

'Risdam-Noord Groen' is trots dat deze drie kanjers van het groen hun bijdrage willen leveren! Deelname is gratis! Aanmelden kan tot 7 januari via risdamgroen@gmail.com. Meld u op tijd aan  want het aantal deelnemers is beperkt!

U krijgt binnen twee dagen een bevestiging met de link naar de online inspiratiesessie. Er wordt  gebruik gemaakt van een beveiligde online omgeving.

Meer informatie over de sprekers leest u in de nieuwsbrief van Risdam-Noord Groen!

 

online sesse

Jouw evenement op onze kalender?

Mist er een activiteit, feest of initiatief? Iedereen kan zijn of haar duurzame evenement in Hoorn aanmelden op Puur Hoorn. Vul het formulier in via onderstaande knop. Heb je een vraag? Neem dan contact op via info@puurhoorn.nl.

F
F