Agenda

Puur Hoorn partners slaan de handen ineen om leuke en interessante activiteiten te organiseren. Om verandering voor elkaar te krijgen moet je weten wat je vandaag, morgen of in de toekomst kan doen. Hiervoor worden er verschillende activiteiten georganiseerd.  Op deze manier vertellen we wat duurzaamheid betekent in onze stad. Blijf op de hoogte via onze website of volg ons op social media.
Wegens de coronacrisis krijgen de activiteiten misschien een andere vorm omdat er geen fysieke bijeenkomsten meer georganiseerd worden. Blijf op de hoogte via Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Puur hoorn.

Hoornse Energietour

Trailer vol duurzame energietechnologie komt naar je toe!

Maak kennis met de mobiele showroom van Duurzaam Bouwloket. Met de Hoornse Energietour zoeken we inwoners op met een trailer vol met duurzame energietechnologie. Hier ontdek je hoe klein een warmtepomp is en welke isolatie voor jouw woning het beste is. Je ontvangt gratis duurzaam advies op maat bij jouw in de buurt.

Mobiele showroom in Hoorn
De mobiele showroom toert van woensdag 9 maart t/m zaterdag 9 april door Hoorn. Je vindt de showroom op:

Woensdag 9 maart van 13.00 – 17.00 uur         : Winkelcentrum De Huesmolen
Vrijdag 18 maart van 13.00 – 17.00 uur             : Winkelcentrum Hollandse Cirkel, Bangert Oosterpolder
Vrijdag 25 maart van 13.00 – 17.00 uur             : Winkelcentrum Grote Beer, Grote Waal
Vrijdag 1 april van 13.00 – 17.00 uur                 : Winkelcentrum Kersenboogerd, Aagje Dekenplein
Zaterdag 9 april van 13.00 – 17.00 uur              : Binnenstad, het Dal

Mobiele showroom Hoorn

Een aanstekelijke show over klimaatverandering

Westfriesland in de toekomst. Ligt dat grotendeels onder water en gaan we met de boot naar school of werk? Of voelt elke dag van het jaar aan als hoogzomer en mogen we nog maar één keer in de week douchen? Zo’n vaart zal het niet lopen. Maar feit is dat ons klimaat verandert. En niemand spreekt tegen dat dit in de wereld leidt tot effecten als hitte, droogte, zeespiegelstijging of extreme regenval.

Het Klimaatcircus leid je door de wereld van klimaatverandering, zoals je van een circus mag verwachten. Met een prikkelende, afwisselende show, vol energie en verwondering. Hooggeëerd publiek, welkom bij het Klimaatcircus! Ga er maar eens goed voor zitten.

Klimaatcircus in Hoorn
24 maart in Wijkcentrum De Kreek, Bangert Oosterpolder
06 april in Wijkcentrum Grote Waal
19 mei in Wijkcentrum Kersenboogerd

Toegang is gratis. Je moet je wel aanmelden via www.klimaatcircus.nl

Klimaat circus A5 flyer-def-HR-az

Puur Hoorn Podcast

In een reeks vertellen Puur Hoorn partners Clean2Anywhere, Gemeente Hoorn samen met betrokken bewoonster, Groei & Bloei, Duurzaam Bouwloket en Risdam-Noord Groen over hun bijdrage aan onze duurzame stad. Ze geven ook tips wat jij kan doen om milieubewust en duurzaam te leven. De podcasts worden in samenwerking met HoornRadio gemaakt en kan je via de radio maar ook in je eigen tijd via de website beluisteren.

Luister de podcasts hier

Heb jij een interessant onderwerp waar je meer over wil weten en ter sprake wil brengen tijdens een podcast? Laat het ons weten via info@puurhoorn.nl 

podcast icoon

Webinars 'Energie besparen en comfortabel wonen'

Gemeente Hoorn organiseert regelmatig webinars voor huiseigenaren. Samen met Duurzaam Bouwlowet informeren wij u over energiebesparing en comfortabel wonen. Ook vertellen we meer over subsidies en collectieve inkoopacties waar u veel voordeel uit kan halen.

Houd de agenda op de homepage in de gaten voor de datums.

shutterstock_77413075

Plantenparade

De kidsclub in het wijkcentrum van de Kersenboogerd gaat aan de slag met een plantenparade. Stichting Netwerk en Tuinvereniging Groei & Bloei slaan de handen ineen om kinderen te leren hoe je zelf een plantje kan kweken. Ook vertellen ze waarom groen zo belangrijk is en gaan de kinderen lekker knutselen aan mooie potjes voor de plantjes.

Wil jij ook kinderen leren hoe zij groenere vingers krijgen? Neem contact met ons op dan helpen wij je bij de organisatie. Dit doen we samen met onze partners.

Asset 8@4x

Jouw activiteit op onze kalender?

Mist er een activiteit, feest of initiatief? Iedereen kan zijn of haar duurzame evenement in Hoorn aanmelden op Puur Hoorn. Vul het formulier in via onderstaande knop. Heb je een vraag? Neem dan contact op via info@puurhoorn.nl.

F
F