Agenda

Puur Hoorn partners slaan de handen ineen om leuke en interessante activiteiten te organiseren. Om verandering voor elkaar te krijgen moet je weten wat je vandaag, morgen of in de toekomst kan doen. Hiervoor worden er verschillende activiteiten georganiseerd.  Op deze manier vertellen we wat duurzaamheid betekent in onze stad. Blijf op de hoogte via onze website of volg ons op social media.
Wegens de coronacrisis krijgen de activiteiten misschien een andere vorm omdat er geen fysieke bijeenkomsten meer georganiseerd worden. Blijf op de hoogte via Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief van Puur hoorn.

Puur Hoorn Podcast

Mei | In een reeks vertellen Puur Hoorn partners Clean2Anywhere, Gemeente Hoorn samen met betrokken bewoonster, Groei & Bloei, Duurzaam Bouwloket en Risdam-Noord Groen over hun bijdrage aan onze duurzame stad. Ze geven ook tips wat jij kan doen om milieubewust en duurzaam te leven. De podcasts worden in samenwerking met HoornRadio gemaakt en kan je via de radio maar ook in je eigen tijd via de website beluisteren.

Programma
Zaterdag 15 mei om 14.00 uur Clean2Anywhere
Zaterdag 22 mei om 14.00 uur Duurzaam Bouwloket
Zaterdag 29 mei om 14.00 uur Gemeente Hoorn & betrokken wijkbewoner
Zaterdag 05 juni om 14.00 uur Buurtgroep Risdam-Noord Groen!
Zaterdag 11 juni om 14.00 uur Tuinvereniging Groei & Bloei

Heb jij een interessant onderwerp waar je meer over wil weten en ter sprake wil brengen tijdens een podcast? Laat het ons weten via info@puurhoorn.nl 

podcast icoon

sup-opruim-actie | SUPer Skoon

29 Mei | Operatie Klimaat Westfriesland organiseert samen met Supspirit eind mei drie opruimacties vanaf een SUP-board. En jij kan erbij zijn! Samen zorgen we voor schoon water in de Hoornse Haven. Iedereen die het leuk vindt kan een keer mee.

Op 29 mei verzamelen wij ons om 10:30 bij de steiger van WSV Hoorn. Om 12:00 verwachten wij hier weer terug te zijn en dan is Hoorn weer een stukje schoner 🌱

Je krijgt van ons een sup, evt. een wetsuit, een peddel, een grijptang en een afvalbak te leen.
Er is altijd een supinstructeur aanwezig om je aanwijzingen te geven over je sup-techniek. Het is niet moeilijk, iedereen kan het leren! Meld je nu aan via SUPer SKOON Hoorn – Operatie Klimaat Westfriesland (ok-westfriesland.nl)

afval-op-de-sub

Plantenparade

Juni | De kidsclub in het wijkcentrum van de Kersenboogerd gaat aan de slag met een plantenparade. Stichting Netwerk en Tuinvereniging Groei & Bloei slaan de handen ineen om kinderen te leren hoe je zelf een plantje kan kweken. Ook vertellen ze waarom groen zo belangrijk is en gaan de kinderen lekker knutselen aan mooie potjes voor de plantjes. 

Asset 8@4x

webinar 'Energie besparen en comfortabel wonen'

2 & 3 juni | Een webinar speciaal voor huiseigenaren van jaren 80 woningen. Gemeente Hoorn en Duurzaam Bouwloket vertellen je dan alles over energiebesparing en comfortabel wonen. 

shutterstock_77413075

Maak een zintuigen prikkelend ommetje Boezelbos! Gewapend met een boekje met routebeschrijving, doe-opdrachten, zoekkaarten, een schatkistje en veel interessante weetjes ga je op zoek naar de mooiste natuurschatten. Het ommetje 'Ontdek de geheimen van het Boezelbos' is geschikt voor gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd en is beschikbaar vanaf 23 april.

Reserveren
Je kunt de speurtocht reserveren via het formulier op onze website www.mak-blokweer.nl. Het pakket kost 4,95. Wandel je met meer kinderen en wil je voor elk kind een schatkistje? Extra schatkistjes kosten € 1,50 per stuk. Met dit pakket ondersteun je MAK Blokweer.
Heb je vragen? Neem dan contact op via 0229-266344 of info@mak-blokweer.nl.

kind-boomstam-r-landscape

Jouw activiteit op onze kalender?

Mist er een activiteit, feest of initiatief? Iedereen kan zijn of haar duurzame evenement in Hoorn aanmelden op Puur Hoorn. Vul het formulier in via onderstaande knop. Heb je een vraag? Neem dan contact op via info@puurhoorn.nl.

Wat hebben we al gedaan

Duurzaamste idee van de wijk Kersenboogerd

groenste idee

Webinar Slim energie besparen

webinar DBL

Afvalloterij

Afval Loterij

Week van de circulaire economie Westfriesland

20210211 Illustratie CirculairWF

Gluren bij duurzame buren

20201020 Afbeelding Gluren bij de Duurzame Buren

Schooldag van de duurzaamheid

schooldag van de duurzaamheid

Steen eruit, plant of boom erin

FB post 1-Introductie-2
F
F