11
August

11 augustus | Clean2Anywhere vaart met de eerste 17de eeuwse werkboot gemaakt uit afvalplastic

Clean2Anywhere: Een handelsmissie naar Amsterdam met de eerste 17de eeuwse werkboot gemaakt uit afvalplastic. We zeilen en roeien vanuit Hoorn via Pampus naar Amsterdam. Op het Houten Hoofd van Hoorn (11 augustus om 13:00) laden we een vracht met betekenis. Producten die passen binnen de nieuwe duurzame en circulaire economie. Er is een officiƫle toespraak en we worden een behouden vaart toegewenst.

Vind je het leuk om de werkboot te bekijken kom dan naar het Houten Hoofd op 11 augustus waar de werkboot om 13:00 geladen wordt. Of als je een schip hebt vaar dan mee richting Amsterdam.

Het wordt een spanende reis omdat het niet bekend is of de eerste werkboot gemaakt uit afvalplastic deze reis wel aan kan. Het schip kan dus met haar lading vergaan. Als de reis voorspoedig verloopt gaan we bij Pampus aan land om daar een verslag te doen van de zeiltocht naar Amsterdam. Daarna wordt de reis vervolgd richting het Scheepvaartmuseum. Daar aangekomen (12 augustus rond 12:00) wordt de lading gelost en zal deze overgedragen worden aan de klant. Daarmee ontstaat een mooi moment om te laten zien waarom klanten kiezen voor duurzame producten. Voordat we terugvaren zullen we een speciale ontmoeting hebben met een andere 17de eeuws schip. De Halve Maen vaart op dat moment op het IJ. Een mooi moment om met de werkboot een rendez vouz maken met dit 17de eeuwse jacht (12 augustus om 14:00). Er wordt een baal plastic overgezet die wij mee nemen naar de werf. Met dit plastic maken we een nieuw schip waarvoor medio oktober de kiel officieel wordt gelegd. Wat voor schip het gaat worden houden we nog geheim.

F
F