07
July

4 juli | Theetijd op de theekruidentuin in Risdam-Noord

De kruidentuin is een hoekje in het park (ter hoogte van Ossenweide 24), dat geadopteerd is door Karin en samen met andere bewoners is omgetoverd tot een Theekruidentuin, bedoeld als plek waar meer biodiversiteit is en iedereen (met mate) uit mag plukken.
Er staan inmiddels meer dan 50 planten in de tuin! En van sommigen kun je heerlijke thee en watertjes maken. Zaterdag 4 juli van 15.00 tot 16.00 uur gaan we gezamenlijk genieten. Natuurlijk allemaal op gepaste afstand, de ruimte om de tuin is royaal. Een leuke gelegenheid om elkaar te ontmoeten, recepten uit te wisselen en misschien kan Karin het een en ander vertellen en laten zien. Het is handig om, als je het hebt zelf een stoeltje mee te nemen. Hopelijk is het mooi weer, bij regen gaat het niet door.

De tuin is nog jong en nog niet volgroeid. Vorig najaar is de vorm uitgezet, is het gras afgedekt met karton en compost om het af te laten sterven en zijn de eerste planten erin gegaan. Door de aarde bedekt te houden (mulchen) droogt die niet uit en stimuleer je het bodemleven; voorwaarde voor een gezonde tuin. Kom kijken hoe je op deze manier met een laag budget en zonder spitten een saai grasveld kunt vergroenen. Kom proeven op 4 juli en deel enthousiasme over het groen.

Lees hier alle activiteiten van de buurtgroep Risdam-Noord Groen!

F
F