Al meer dan 1100 aanmeldingen voor de inkoopactie duurzame maatregelen

Sinds de start van de inkoopactie van organisatie Winst uit je woning begin juni hebben al 413 huiseigenaren interesse getoond in woningisolatie en 839 huiseigenaren een offerte aangevraagd voor zonnepanelen. Daarnaast doorlopen 47 bewoners momenteel het traject naar een maatwerkadvies voor zeer energiezuinig en/of gasloos wonen. Geïnteresseerde huiseigenaren kunnen zich tot 15 augustus 2018 vrijblijvend inschrijven op www.duurzaambouwloket.nl/PSWF.

Na drie zeer succesvolle informatieavonden in het MFA de Kreek in Zwaag staat de teller op ruim 1.197 aanmeldingen. Tijdens de eerste twee informatieavonden werden de bezoekers geïnformeerd over de gezamenlijke inkoop van zonnepanelen en woningisolatie. In totaal kwamen hier ruim 500 bewoners op af. Op de derde avond werden de bezoekers ook geïnformeerd over een maatwerkadvies voor zeer energiezuinig en gasloos wonen. Hier kwamen ruim 300 bezoekers op af.

Hoorn klimaatneutraal 2040
De gemeente Hoorn heeft als doelstelling om in 2040 klimaatneutraal te zijn. Dit doel kunnen we alleen bereiken wanneer iedereen in de gemeente hier aan mee helpt. De gemeente Hoorn is daarom zeer tevreden over de grote belangstelling van inwoners voor de inkoopactie.

Waarom investeren in zonnepanelen?
Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is zeer aantrekkelijk: een gemiddelde investering van € 2.600,- inclusief btw en installatie voor 7 zonnepanelen levert jaarlijks een besparing van zo’n € 300,- op. Dit systeem is met de huidige regelingen in 6 tot 8 jaar terugverdiend en gaat minimaal 25 jaar mee. Een groot voordeel is dat bewoners de 21% btw op de aanschaf terugkrijgen van de Belastingdienst. De organisatie Winst uit je woning ondersteunt bewoners hierbij.

Isolatie voor meer wooncomfort
Met vloerisolatie wordt er energie bespaard en het huis een stuk comfortabeler. Omdat de vloer warmer blijft, is er minder last van koude voeten en tocht. Ook voorkomt het eventueel vochtproblemen vanuit de kruipruimte. Spouwmuurisolatie levert veel energiebesparing op en kost relatief weinig. De kosten hangen natuurlijk af van de grootte van uw huis en het type isolatie. Huiseigenaren kunnen voor isolatie zich aanmelden voor een informatief gesprek aan huis met Winst uit je woning.

In vijf stappen naar zeer energiezuinig wonen met een maatwerkadvies
Bewoners krijgen de mogelijkheid voor een maatwerkadvies naar zeer energiezuinig en gasloos wonen. Dit advies kost binnen deze actie € 145,-, waar het normaliter € 550,- is. Op basis van de wensen en ambities van de bewoner, een vragenlijst en de technische mogelijkheden van de woning wordt er een rapport opgesteld. Dit rapport toont in vijf stappen hoe de bewoner steeds meer energie kan besparen.

De campagne duurt nog tot 15 augustus 2018. Daarna sluit de inschrijving. Op de informatiebijeenkomst is bekend gemaakt dat Solar Century verantwoordelijk zal zijn voor het installeren van de zonnepanelen en een aantal regionale partijen de isolatiewerkzaamheden zullen uitvoeren.

Op de site www.winstuitjewoning.nl is alle informatie te vinden over de actie. Bewoners met vragen bellen met hun servicedesk op: 023-5836936. Inschrijven voor de actie Winst uit je woning kan via www.duurzaambouwloket.nl/PSWF.

F