Fietstaxi Hoorn

Sinds de zomer van 2018 in Hoorn: de Fietstaxi van Meindert Reus! Meindert Reus, geboren in het historische Claes Joest Huys op Grote Oost 58 in Hoorn, is sinds deze zomer eigenaar en chauffeur van Fietstaxi Hoorn.

Na jaren van zoeken en proberen, heeft hij besloten om iets te gaan doen waar zijn hart ligt. Door middel van de fietstaxi kan hij een aantal dingen combineren waar hij gelukkig van wordt: buiten zijn, bewegen, contact met mensen hebben en fietsen door het prachtige, historische Hoorn.

Zijn eerste fietstaxi-ervaring beleefde hij in 1995 in Indonesië en dat vond hij prachtig. Het duurde tot 2003 voordat de fietstaxi in Nederland werd geïntroduceerd. Vanuit Amsterdam is het concept inmiddels overgewaaid naar steden als Tilburg, Groningen, Rotterdam, en nu dus ook Hoorn!

De fietstaxi is een duurzame manier van vervoer. “Ik verwacht dat er zeker toekomst zit in de Fietstaxi,” aldus Meindert. Hij pendelt momenteel tussen het station en de haven van Hoorn maar heeft ook al gasten vervoerd richting Grote Waal, Risdam en Kersenboogerd. Ook biedt Meindert een rondje Hoorn aan van 15 of 30 minuten waarbij hij vertelt over de geschiedenis van Hoorn en de vele bezienswaardigheden.

Wil jij ook de fietstaxi uitproberen? Spreek Meindert dan aan wanneer je hem op straat ziet fietsen om in te stappen, of reserveer je plek via mobiel, website, e-mail of facebook.

Voor meer informatie: http://www.fietstaxihoorn.nl/

F
F