MAK Blokweer

Stichting MAK Blokweer zet zich sinds 1998 in voor het vergroten van de maatschappelijke bewustwording voor de zorg voor natuur, milieu en landschap. In opdracht van de gemeente Hoorn beheert de stichting 12 hectare land in Blokker. In dit theater van het landschap gaan educatie en recreatie hand in hand.

Regelmatig vinden er in het park activiteiten voor zowel jong als oud plaats, die altijd aandacht schenken aan de relatie die de mens heeft met de wereld om zich heen. Wordt er bijvoorbeeld appelgebak gemaakt met een groep kinderen, dan mogen zij eerst zelf de appels gaan plukken in de boomgaard, zodat ze zien waar hun eten vandaan komt. En tijdens een wandeling door het park zie en leer je als vanzelf allerlei dingen over landschapsinrichting en waterzuivering en -beheersing.

 

Partner van Puur Hoorn omdat…
MAK Blokweer gelooft dat de toekomst van de mens afhangt van een duurzame en evenwichtige manier van samenleven met de flora en fauna om ons heen. Die levensstijl proberen we uit te stralen in alles wat we doen, en zo over te dragen op onze bezoekers. Dat zit hem in kleine dingen, zoals bijvoorbeeld welke schoonmaakmiddelen we gebruiken en wat we de boerderijkat te eten geven, maar ook in grotere dingen: al het land wordt ecologisch beheerd, afgedankte terrasmeubels worden niet weggegooid maar verzaagd om er nieuwe van te maken, en de rietkreek in het park filtert het hele jaar door afvalstoffen uit het water van de omliggende sloten. En natuurlijk komt alle energie die we voor dit alles nodig hebben van de zon.

MAK Blokweer levert dus op verschillende gebieden een bijdrage aan een Puur Hoorn. Nieuwsgierig? Ga gerust eens kijken bij MAK Blokweer! Elke vrijdag tussen 09:30uur en 15:30 uur is er bijvoorbeeld een leuke en lekkere Bio-markt. Voor meer informatie kijk op www.mak-blokweer.nl

 

F
F