MealToday

Bij MealToday draait het om slim voedselgebruik. MealToday is een initiatief van Francine van Deursen. Zij wil de wereld graag verbeteren door voedselverspilling aan te pakken met de volgende waarden: duurzaam en lange termijn, goed voor iedereen (win – win situatie voor consument en ondernemer), minder geld-gedreven, verbindend en sociaal. Francine van Deursen brengt dit in de praktijk door voordelige, gezonde en voedzame maaltijden te koken en te verkopen. Zij gebruikt daarbij producten waarvan de aflopende houdbaarheidsdatum uiterlijk de dag na aankoop en na de maaltijd bereiding verloopt. Niets mee aan de hand dus!

Ambassadeur omdat…..

Francine van Deursen zag dat er veel mooie producten in de supermarkt afgeprijsd worden. Veel daarvan belandt later alsnog op de afvalberg vanwege de houdbaarheidsdatum. Supermarkten, groentenwinkels en andere detailhandel moeten volgens de regelgeving namelijk het niet verkochte voedsel op de dag van de bepaalde houdbaarheidsdatum weggooien. Maar vaak zijn de producten nog dagen goed! Dat is gewoon zonde dus.  Dat bracht haar op het idee om met de supermarkten in contact te treden om haar droom te realiseren, namelijk een zeer betaalbare en overheerlijke maaltijd op tafel zetten. Steeds meer mensen hebben moeite met voedselverspilling en steeds meer mensen hebben het financieel zwaar. Eén van de eerste dingen waar dan op bezuinigd wordt, zijn verse maaltijden en dat kan en moet anders vindt Francine. Goed eten is een voorwaarde om goed te kunnen presteren op school, op het werk, in het leven.


Welke bijdrage levert MealToday aan een Puur Hoorn?

Mealtoday 2MealToday gaat voor een wereld zonder voedselverspilling door slim voedselgebruik. Daar hebben veel partijen voordeel bij: goed eten wordt gered en mensen kunnen goedkoop, vers en gezond eten omdat de ingrediënten afgeprijsd zijn. De supermarkten hebben er voordeel bij, want afval kost ook geld. Op termijn kan de consument daardoor weer goedkoper uit zijn. Afval wordt immers doorberekend in de voedselprijs. We gooien in Nederland 50 kilo voedsel per persoon per jaar weg.

Francine wil MealToday graag verder organiseren als non-profit organisatie in de vorm van een stichting. Wilt u haar helpen om de stad en de wereld een beetje duurzamer te maken? Meldt u dan aan als bestuurslid van de stichting in oprichting. Op www.mealtoday.nl (onder ‘nieuws en media’ vindt u meer informatie over de vacatures. MealToday heeft ook een Facebookpagina (bereikbaar via de website).

www.mealtoday.nl

F
F