SV Westfriezen

Puur Hoorn verwelkomt de SV Westfriezen als ambassadeur! SV Westfriezen is 85 jaar jong en gevestigd op sportpark t Krijt in het hart van Zwaag. De vereniging bestaat uit een Handbal – en Voetbaltak. De handbaltak heeft 265 leden en de voetbaltak uit 800 leden. Met een korps van 375 vrijwilligers is onze nieuwe ambassadeur duurzaam in vele opzichten.

Ambassadeur omdat…

De SV Westfriezen vinden dat duurzaamheid een taak is van hun vereniging en nemen hierin hun verantwoordelijkheid. De term Maatschappelijk Verantwoord Verenigen is hun dan ook niet onbekend. Verantwoord groeien vinden zij zelf echter nog passender. En groeien dat willen ze. Niet perse in omvang, maar juist en vooral in duurzaamheid, kwaliteit, prestatie en in financieel- en sociaal opzicht. Dit groeien moet dan vooral verantwoord gebeuren.

Zo hebben de SV Westfriezen al vele duurzame acties ondernomen. Zo hebben ze 10 jaar geleden al bij de nieuwbouw van de kleedaccommodatie de kleedkamers voorzien van goede isolatie, vloerverwarming, meld-lichten en meld-douches, zodat er bewust met energie om gegaan wordt. Recent zijn de ketels nog vervangen voor nieuwe energiezuinige ketels. Zonnepanelen op het complex is de volgende concrete stap op de weg van duurzaamheid. Hiervoor hebben de Westfriezen een bijdrage ontvangen uit de initiatievenpot van Puur Hoorn. Op naar een minimale energierekening!

De slogan ‘Westfriezen, een club om trots op te zijn’ is dan ook meer dan terecht.

F
F