Watertaxi Hoorn

Puur Hoorn verwelkomt Watertaxi Hoorn als ambassadeur! ​Een rondvaart met de watertaxi langs de kustlijn van onze prachtige historische stad of een ritje over het water van de ene halte naar de andere halte. Het kan allemaal met Watertaxi Hoorn.

Ambassadeur omdat…

Met het doel auto’s buiten de haven te laten parkeren startte de watertaxi in 2011 met een sloep waarmee 12 gasten gevaren kunnen worden. Door de grote vraag naar de watertaxi voor vaartjes en rondvaarten werd er in 2015 een tweede sloep aangeschaft. Hetzelfde rompje werd gevonden en door de positieve ervaring met de verhuur van elektrische bootjes was het logisch om ook deze sloep te voorzien van een elektrische motor.

Dankzij een bijdrage van Puur Hoorn vaart de watertaxi nu schoon en stil haar rondvaarten. Hierdoor heeft de Watertaxi Hoorn bijgedragen aan minder autobewegingen in het havengebied, naar schatting al 1000 auto’s in 2015! Bij het kantoortje van de watertaxi op het Oostereiland worden de elektrische bootjes opgeladen waarna er minimaal 8 uur gevaren kan worden.

De watertaxi levert dus een mooie bijdrage aan een Puur Hoorn. Benieuwd naar het genot van een stil en schoon vaartochtje? Kijk op www.watertaxihoorn.nl

 

 

F
F