BambooBaby lanceert duurzaam luiermerk QuQu

De wasbare luiers van QuQu zijn écht duurzaam. Niet alleen zijn ze vrij van chemicaliën en besparen ze een ton aan afval per kindje, de luiers van QuQu zijn gemaakt met alleen maar Europese gecertificeerde materialen. “De wasbare luier verdient meer aandacht dan dat ze nu krijgt. Er hangt nog een wat stoffig imago aan, wat totaal niet meer realistisch is” aldus Caroline Beelen. In de week van 20 – 26 april lanceerde zij het nieuwe Nederlandse luiermerk QuQu.

 

Een milieuvriendelijke levensstijl
Het luierassortiment van QuQu is continue herbruikbaar. Hierdoor behoort QuQu tot de ‘zero waste’ (afvalvrije) sector. Het hergebruik van de producten past binnen de circulaire economie. De luiers kunnen tot wel 1000 maal gewassen worden. De wasbare luier is niet meer ouderwets en al helemaal niet alleen voor hippies; inmiddels passen ze perfect bij een moderne en duurzame levensstijl en zijn er geschikte luiers voor ieder gezin. Veiligheidsspelden zijn niet nodig, de luiers van QuQu sluiten allemaal met klittenband. Verder kan er gekozen worden tussen milieuvriendelijk bamboe of ultrazacht fleece tegen de huid van de baby.

 

Voordelig
Ieder gezin heeft zijn eigen redenen waarom ouders beginnen met wasbare luiers. Eigenaar Caroline Beelen uit Zwaagdijk-Oost: “De drie voornaamste redenen zijn het milieu, het vermijden van chemicaliën aan de billen van een kindje en de lagere kosten. Ten opzichte van wegwerpluiers wordt minstens 500 euro bespaard. Worden luiers voor meerdere kindjes gebruikt, dan loopt dit voordeel alleen maar verder op.”

Gemak
Met de duurzame luiers van QuQu creëer je weer kalmte in de babyperiode. De designs stralen rust uit, de luiers zijn gemakkelijk in gebruik en je hebt altijd de juiste maat luiers in huis. Geen gedoe meer met pakken wegwerpluiers en volle vuilnisbakken. Duurzame luiers gebruiken kost slechts 2 wasjes per week extra. En wist je dat parttime gebruik van wasbare luiers ook al milieuvoordelen heeft? Zelfs met één luier maak je al verschil.

De Week van de Wasbare Luier
Caroline Beelen: “Het is goed dat er een week in het jaar is waarin de duurzame wasbare luier in het zonnetje gezet wordt. Dat de Dag van de Aarde (Earth Day) precies in deze week valt, is geen toeval. Met wasbare luiers kan je namelijk heel erg simpel én snel een duurzaam alternatief kiezen voor een wegwerpproduct. QuQu wil zich echt inzetten voor een schoner en beter milieu voor de toekomstige generatie. QuQu doet deze week dan ook extra haar best om deze duurzame luiers in het zonnetje te zetten.”

Over QuQu en Caroline Beelen
QuQu is het eigen merk luiers van het bedrijf BambooBaby. Caroline Beelen is ruim 3 jaar geleden gestart met het bedrijf BambooBaby. Hiermee ligt de focus op het bieden van een duurzaam en circulair alternatief voor wegwerpluiers en -maandverband. Het harde werk van Caroline krijgt steeds meer tractie; naast dat het bedrijf steeds harder groeit, staat Caroline in (duurzame) ondernemerslijsten zoals de VIVA400, de Duurzame Jonge 100 (DJ100) en is uitgeroepen tot Duurzaam Ondernemer Gemeente Medemblik. Deze week zijn er verschillende acties om de duurzame luiers meer aandacht te schenken.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F