Bewoners gaan samen aan de slag!

Op woensdagavond 4 november heeft de informatiebijeenkomst ‘Lekker blijven wonen en energiebesparing’ plaats gevonden. Ruim 60 bewoners uit Risdam- Noord waren hierbij aanwezig. De avond werd georganiseerd door de gemeente Hoorn en het Duurzaam Bouwloket, met als doel de bewoners op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning door de energiebesparingsmogelijkheden in beeld te brengen.

Maatwerkadvies woning

Ter voorbereiding van de avond hebben de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket maatwerkadviezen opgesteld van diverse woningtypen uit de wijk. De resultaten hiervan zijn tijdens de algemene presentatie besproken. Hierdoor is het voor elke aanwezige bewoner duidelijk geworden welke kansen er liggen om hun woning te verduurzamen, maar ook middels welke stappen het comfort, de kwaliteit en de energieprestaties van de woning verbeterd kan worden.

Workshops verduurzamen woning

Aansluitend zijn de ins en outs van de mogelijke maatregelen besproken tijdens diverse workshops. De onderwerpen waarop is ingezoomd zijn: goede inregeling van de CV, de ventilatieboxen, opwekken van eigen energie en lekker blijven wonen. Met de workshop van lekker blijven wonen zijn tips meegegeven over hoe men ook op oudere leeftijd prettig en comfortabel in de eigen woning kan blijven wonen.

Bewoners gaan gezamenlijk aan de slag

Een groot aantal bewoners heeft na de presentatie en workshops aangegeven zeer enthousiast te zijn en zouden meteen aan de slag te willen. Het Duurzaam Bouwloket begeleidt deze bewoners bij een collectieve inkoop van hun maatregelen. Het Duurzaam Bouwloket begeleid hen vanaf het opvragen van de offertes tot aan het toepassen van de maatregelen. Hoe meer bewoners er meedoen hoe scherper de prijs zal zijn. Ook geïnteresseerd in het verduurzamen van de woning en woonachtig in Risdam-Noord? Geef het aan bij de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl onder vermelding van ‘collectieve inkoop Risdam-Noord’.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de maatwerkadviezen, de collectieve inkoop of wilt u advies ontvangen? Of heeft u interesse in een vervolgbijeenkomst over Lekker blijven wonen? Neem dan contact op door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl, of neem een kijkje op de website www.duurzaambouwloket.nl

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F