Bezoek een duurzame woning

Mensen met een duurzaam huis hebben een schat aan informatie. Ruim 750 huiseigenaren delen hun kennis en ervaring over het verduurzamen van hun woning tijdens de Duurzame Huizen Route

Geïnteresseerde huiseigenaren kunnen hun huis openstellen tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november. Dit biedt bezoekers een unieke kans om duurzaam wonen te ervaren en inspiratie op te doen om zelf stappen te nemen.

Huiseigenaren delen ervaringen over duurzaamwonen

Veel woningbezitters willen aan de slag met het energiezuinig maken van hun woning, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Een verhaal van iemand uit de buurt levert nuttige informatie op over verbruik, comfort en allerlei praktische zaken. Eén van de deelnemers van de Duurzame Huizenroute, Eveline Botter vertelt: ‘’Het is leuk om mensen bij je thuis de mogelijkheden te laten zien. Dat maakt het heel praktisch. Zo kan je een bezoeker op weg helpen. Een goed voorbeeld doet goed volgen.’’ Bent u benieuwd welke bewoners hun huis bij u in de buurt openstellen tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route? Kijk dan op de website www.duurzamehuizenroute.nl.

Gratis advies Duurzaam Bouwloket

Naast het bezoeken van de Nationale Duurzame Huizen Route, raadt Puur Hoorn aan om gebruik te maken van het Duurzaam Bouwloket. Puur Hoorn zet het digitale loket in om bewoners op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Heeft u vragen over duurzaam (ver)bouwen, energiebesparende maatregelen en subsidieregelingen? Ga dan naar de website van het Duurzaam Bouwloket voor alle informatie over energiebesparende maatregelen. Voor gratis advies kunt u contact opnemen met een adviseur door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl of stuur een Whatsapp bericht naar 06 – 45 45 11 88.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F