Campagne Hoorn Bespaart gaat online met webinar

Op 15 juni organiseerde de gemeente Hoorn in samenwerking met Duurzaam Bouwloket een webinar. Een online presentatie, speciaal voor bewoners met een jaren 60/70 woning. De bijeenkomst ging over energiebesparing en comfortabel wonen. We organiseerden deze webinar omdat een bijeenkomst op locatie nu niet mogelijk is. Ruim 40 mensen keken mee. Via de chatfunctie stelden de aanwezigen direct hun vragen aan de adviseurs van Duurzaam Bouwloket.

 

Stappenplan voor een energiezuinige woning
Duurzaam Bouwloket heeft een ​stappenplan opgesteld om huiseigenaren met een jaren 60/70 woning  op weg te helpen bij het verduurzamen van de woning. Het stappenplan beschrijft hoe je stapsgewijs het comfort, de kwaliteit en de energieprestatie van de woning kunt verbeteren en hoeveel je daarmee kunt besparen op je energiekosten. Ook gaven zij handige bespaartips, informatie over subsidies, een mooi actieaanbod en een gratis telefonisch consult


Tussenstand

Inmiddels zijn er in 4 wijken in Hoorn presentaties geweest over het stappenplan, specifiek voor huiseigenaren met een jaren 60/70 woning. Ongeveer 300 huishoudens hebben de bijeenkomsten bijgewoond. Sommige bewoners hebben na afloop nog telefonisch advies gevraagd over hun specifieke situatie. Tot nu toe zijn er 123 offertes aangevraagd voor spouwmuurisolatie, bodemisolatie, vloerisolatie, vervangen beglazing en zonnepanelen. Daarbij is gebruik gemaakt van het actieaanbod dat in samenwerking met een aantal leveranciers is opgesteld. Tot nu toe zijn er 23 opdrachten tot uitvoering verstrekt.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F