Aandacht voor de wereldzeeën is hard nodig. Cinema aan het Water wil een podium bieden aan filmmakers, organisaties, kunstenaars, onderzoekers en individuen die zich bezig houden met het groeiende probleem van klimaatverandering en de (plastic) vervuiling van onze wateren. 

Vooral ook met praktische oplossingen voor deze problematiek en tegelijkertijd willen we de schoonheid en magie van het water laten zien waarbij o.a. aandacht is voor modern en historisch zeilen.

Doe kennis op, raak geïnspireerd door voorlopers, onderzoekers, kunstenaars en aanpakkers en leer wat je zelf kunt doen.
Cinema aan het Water is een sideprogramma dat drie jaar onderdeel gaat uitmaken van de programmering van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen..

Nieuwsberichten van Cinema Oostereiland

Natuur en wetenschap bij Cinema Oostereiland: Fantastic Fungi & Galapagos

Door Cinema Oostereiland | 22 september 2020

Cinema Oostereiland vertoont op 27 september om 10.30 en 13.00 uur de film Fantastic Fungi. Fantastic Fungi kijkt met speciale filmtechnieken naar het ondergrondse netwerk van schimmels. In de film beargumenteren wetenschappers wat de waarde kan zijn van de kennis over paddenstoelen en schimmels voor het vinden van oplossingen in medische kwesties en milieuproblemen. Inleiding…

Gratis films voor inwoners

Door Cinema Oostereiland | 11 juni 2020

Hoe kan jij bijdragen aan een mooie, gezonde en schone stad en duurzamer leven? Samen met Cinema Oostereiland starten we met het aanbieden van een reeks van inspirerende films over de schoonheid, veerkracht en het belang van de natuur. En over duurzame initiatieven en bewegingen waar we zelf als mens een bijdrage aan kunnen leveren….

De kracht van het water verbeeld

Door Cinema Oostereiland | 10 november 2019

Op 24 november organiseert Cinema Oostereiland in samenwerking met de Vrienden van het Westfries Museum een bijeenkomst met als titel: Hoorn onder Water? De kracht van het water verbeeld. Het programma duikt in het verleden, het heden en de toekomst van de negatieve en positieve kracht van water. Wat tonen de schilderachtige weergaven uit het…

F
F