Aandacht voor de wereldzeeën is hard nodig. Cinema aan het Water wil een podium bieden aan filmmakers, organisaties, kunstenaars, onderzoekers en individuen die zich bezig houden met het groeiende probleem van klimaatverandering en de (plastic) vervuiling van onze wateren. 

Vooral ook met praktische oplossingen voor deze problematiek en tegelijkertijd willen we de schoonheid en magie van het water laten zien waarbij o.a. aandacht is voor modern en historisch zeilen.

Doe kennis op, raak geïnspireerd door voorlopers, onderzoekers, kunstenaars en aanpakkers en leer wat je zelf kunt doen.
Cinema aan het Water is een sideprogramma dat drie jaar onderdeel gaat uitmaken van de programmering van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen..

Nieuwsberichten van Cinema Oostereiland

Gratis films voor inwoners

Door Cinema Oostereiland | 11 juni 2020

Hoe kan jij bijdragen aan een mooie, gezonde en schone stad en duurzamer leven? Samen met Cinema Oostereiland starten we met het aanbieden van een reeks van inspirerende films over de schoonheid, veerkracht en het belang van de natuur. En over duurzame initiatieven en bewegingen waar we zelf als mens een bijdrage aan kunnen leveren….

De kracht van het water verbeeld

Door Cinema Oostereiland | 10 november 2019

Op 24 november organiseert Cinema Oostereiland in samenwerking met de Vrienden van het Westfries Museum een bijeenkomst met als titel: Hoorn onder Water? De kracht van het water verbeeld. Het programma duikt in het verleden, het heden en de toekomst van de negatieve en positieve kracht van water. Wat tonen de schilderachtige weergaven uit het…

Enkhuizen steunt bewustwordingsproject over plastic afval

Door Cinema Oostereiland | 7 oktober 2019

Vrijdag 20 september vond een excursie plaats in het kader van ‘Cinema aan het water’, een initiatief van Cinema Oostereiland en Cinema Enkhuizen. Cinema aan het water is een project ontstaan uit zorg voor onze oceanen. Thema’s zijn ‘leven onder zeeniveau’, ‘vervuiling door o.a. plastic’ maar zeker ook ‘de schoonheid en de kracht van water’….

F
F