Clean2Amsterdam heeft boodschap voor Bouwend Nederland: gebruik méér afval!

Clean2Anywhere vaart met twee 17e eeuwse werkboten, volledig gebouwd uit afvalplastic, op handelsmissie naar Amsterdam. Aan boord een lading van betekenis voor Bouwend Nederland. Maar of de bootjes dit halen of dat we met vracht en al vergaan… weten we niet!

Clean2Amsterdam 2021 is de tweede handelsmissie naar Amsterdam van Stichting Clean2Anywhere. Dit jaar varen we niet met één, maar  met twee 17e eeuwse werkboten gemaakt uit afvalplastic: de Lankhorst en de Schelphoek. Op het Houten Hoofd van Hoorn laden we op woensdag 25 om 10.00 uur een vracht met betekenis: producten die passen binnen de nieuwe circulaire economie. We verschepen dit jaar een ongemakkelijk grote vracht reclaimed hout van PontMeyer en balen textiel van kringloopbedrijf Rataplan. Waarom doen we dat in vredesnaam?

Boodschap voor Bouwend Nederland
We nemen een belangrijke boodschap mee voor de Nederlandse Bouwsector: ga dit circulaire materiaal méér gebruiken, je kan er namelijk nog zoveel moois van bouwen! De werkbootjes zijn hier het voorbeeld van. Volledig gemaakt uit afval, door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt die via WerkSaam Westfriesland bij ons werken en weer uitstromen naar werk of opleiding. Wat een waarde kun je zo creëren voor de maatschappij!

Transitie naar circulaire economie
Gelukkig zijn er bedrijven die dit ook inzien. Deze handelslieden nemen ‘hun’ duurzame lading daarom op donderdag 26 augustus om 10.00 uur in ontvangst bij de kade van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en vertellen waaróm ze dit doen. Ter plekke laden we weer een duurzame retourvracht van Spyke Security die met ons meedoet om de transitie naar een circulaire economie en maatschappij te versnellen.

——> Wil je aanwezig zijn bij het Scheepvaartmuseum in Amsterdam op donderdag 26-8?
Meld je dan even aan bij onderstaande contactpersonen! <——-
Bekijk hier de terugblik van Clean2Amsterdam 2020 en de tewaterlating van de werkboot
de Schelphoek of lees het online verslag van vorig jaar.

Programma
Woensdag 25-8 (kade Houten Hoofd, Oude haven Hoorn, Hoofd 2)
10:00 Speech van jongeren, toespraken bestuurslid Clean2Anywhere en directie WerkSaam.
Laden duurzame goederen in werkboten en 17 e eeuws entertainment
11:00 Vertrek uit Hoorn naar Sixhaven Amsterdam

Donderdag 26-8 (kade Scheepvaartmuseum Amsterdam, Kattenburgerplein 1, ingang via entree museum)
10:00 Ontvangst
10:30 Aankomst werkboten, reisverslag door Edwin ter Velde en lossen duurzame lading
10:50 Overdracht goederen en reactie handelslieden en in ontvangstname duurzame
retourlading van Spyke Security
12:00 Einde en terugvaart

Over de auteur

Clean2Anywhere

"Wij bouwen 17de eeuwse schepen uit afvalplastic en experimenteren met duurzame toepassingen voor een circulaire maatschappij" Wij dromen van een duurzaam bestaan waarbij we in harmonie leven met de natuur en onze omgeving. Waar naast mensenrechten ook flora ,fauna en zelfs materialen rechten hebben. Veel schone technologie bestaat al maar het veranderproces naar een circulaire maatschappij is onbekend en daarmee onzeker. Wat ons betreft tijd voor experimenten. Afval is een groot mondiale probleem. Gevolg van onze lineaire consumptie economie. De oplossing lijkt simpel; gewoon niets meer weggooien! Respectvol omgaan met materiaal dus. Dat vraagt om een gedragsverandering en een creatie-economie die materiaal duurzaam weet te hergebruiken. Wij starten daarvoor projecten om je te inspireren en aan te zetten zelf stappen te maken naar de circulaire maatschappij.

Lees meer artikelen van Clean2Anywhere
F
F