De winnaar van de Schoolplein Safari Challange is…

De Flierefluiter uit Zwaag, wint de uitdaging vanuit de Hoornse Schooldag van de Duurzaamheid, waar 9 basisscholen bezig zijn geweest met de Junior Global Goals. De gedeelde 2e plek gaat uit naar de Pontonnier en het Ooijevaarsnest.

Wethouder Samir Bashara heeft alle plannen gelezen waarin leerlingen vertellen hoe zij hun schoolplein Duurzamer zouden willen maken. Hieruit is een winnaar gekozen op basis van Creativiteit, Uitvoerbaarheid en Effectiviteit: in hoeverre het aansluit bij de Junior Global Goals. Volg deze link naar het filmpje waar de wethouder de winnaar bekendmaakt: Bekendmaking – Hoornse Schooldag van de Duurzaamheid

De activiteiten waren deze editie verspreid over een week van 23-30 oktober, omdat de leraren dit jaar zelf activiteiten hebben opgepakt zonder de hulp van vrijwilligers of gastdocenten. Vervolgens zijn de resultaten van de Schoolplein Safari verzameld in een plan welke medio november zijn aangeleverd.

Omdat Duurzaamheid gaat over wat je juist wel en niet doet, bestond het programma uit diverse activiteiten waarbij leerlingen zelf aan de slag zijn gegaan. Zo hebben leerlingen geleerd over biodiversiteit door onderzoek te doen op het schoolplein. Ze gingen aan de slag met afval en maakten hiervan een mooi kunstwerk. Er werd water gezuiverd, tuinvogels gespot en een Schooldak van de toekomst onderzocht.

Veel leerlingen waren iig enthousiast en enkelen riepen dit uit als leukste schooldag van het jaar! Leerkachten merkten vooral dat leerlingen erg betrokken waren en meer wilden weten over duurzaamheid en hier het belang van inzien, missie geslaagd dus!


De Winnende School
De winnende school springt eruit vanwege hun aandacht voor verschillende dieren en biodiversiteit. De Flierefluiter wint hiermee de 3e editie van de Schooldag van de Duurzaamheid. Van harte gefeliciteerd! MAK Blokweer en gemeente Hoorn gaat deze school helpen met een egelhuis, een passiebloem voor vlinders en een composthoop. Daarnaast winnen de leerling een green graffiti workshop, waarbij ze met een hoge drukspuit een kunstwerk op het schoolplein gaan maken.

De tweede plaats wordt gedeeld door de Pontonnier en het Ooijevaarsnest. Zij ontvangen van Puur Hoorn een vogelhuisje.

Wethouder Bashara bedankt namens de gemeente Hoorn alle kinderen voor de geweldige inzet tijdens een succesvolle editie ondanks de 1.5e meter.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F