DoeSaam DuurSaam op 10 oktober 2015

Zaterdag 10 oktober ben je van 12.00 tot 17.00 uur van harte welkom bij het evenement Doesaam Duurzaam in Wijkcentrum De Zaagtand. Er zijn workshops en presentaties zoals: een plukwandeling, informatie over een autodeelproject en er zijn natuurlijke verzorgingsproducten.

Beter milieu
Het doel van Doe saam Duursaam is mensen te motiveren om groenere keuzes te maken. Immers, iedereen kan zich inzetten voor een beter milieu. Nu maken mensen al groenere keuzes, veel mensen hebben een ja/nee sticker op hun brievenbus, of doen hun was op 30 in plaats van 60 graden Celsius. Er zijn echter nog veel meer manieren om duurzamer en groener te zijn. Sommigen zullen misschien denken dat zij hun dagelijkse activiteiten ingrijpend moeten veranderen om milieuvriendelijker te leven. Anderen denken misschien dat het niet mogelijk is om nóg groener te leven. Dit evenement heeft als doel mensen op een praktische, ontspannen en toegankelijke manier te inspireren en om voldoening te halen uit groene(re) keuzes.

Programma
U bent van harte welkom op zaterdag 10 oktober van 12.00 tot 17.00 uur. De meeste, dus niet alle, activiteiten vinden plaats in en rond Wijkcentrum De Zaagtand. Hierover wordt uiteraard binnenkort meer informatie verstrekt. Het wijkcentrum De Zaagtand is wel de uitvalbasis. Op die dag kunt u marktkramen bezoeken, workshops volgen en presentaties bijwonen over voedsel, economie en energie. Er zijn veel activiteiten in voorbereiding. Zo is er een plukwandeling, wordt er duurzaam gekookt en leert u hoe u uw tuin diervriendelijker kunt inrichten. Daarnaast zijn er natuurlijke verzorgingsproducten, kunt u duurzame kunst bezichtigen en informatie krijgen over een autodeelproject. Tevens nodigen we iedereen uit deel te nemen aan de grote energiequiz en een lezing over het omgaan met (een teveel aan) spullen. Ook zijn we druk bezig met de opstart van het junior repaircafé waarvoor kinderen uit groep 7 en 8 worden opgeleid tot junior technici. Natuurlijk is hierbij het Repair café betrokken.

Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van Stichting Netwerk Hoorn.

 

Over de auteur

F
F