Duurzaamheidslening 2015 op

De duurzaamheidslening van de gemeente Hoorn is een groot succes. Het is zelfs zo’n groot succes dat het jaarlijkse leningplafond van 250.000 euro is bereikt. We kunnen dit jaar dan ook geen aanvragen meer honoreren. Voor 2016 is er opnieuw 250.000 euro voor duurzaamheidsleningen beschikbaar. Vanaf 1 januari 2016 kunt u hiervoor een aanvraag indienen.

Met een duurzaamheidslening kunnen particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren duurzame maatregelen treffen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Alle woningeigenaren met een gehonoreerde aanvraag zijn nu in staat gemiddeld 5 procent op de stookkosten te besparen. Dat betekent naast een lagere energierekening, minder CO2 uitstoot. Daarmee leveren zij een bijdrage aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Hoorn: een klimaatneutrale stad in 2040.

Samen voor Puur Hoorn

Vermeldingswaardig is dat er meer dan 40 mensen vanuit Volder en Kaarder een duurzaamheidslening hebben aangevraagd. Zij hebben collectief geïnvesteerd in het vernieuwen van de gevel van hun woningen, wat een positief effect heeft op hun energierekening en de CO2 uitstoot. Daarnaast levert deze collectieve investering ook een duidelijke verbetering op in de uitstraling van de woningen en de wijk, wat ook nog eens de woningwaarde heeft doen stijgen.

2016

Particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren kunnen een duurzaamheidslening aanvragen voor het treffen van energiebesparende maatregelen. Hiervoor is jaarlijks 250.000 euro beschikbaar. Voor de duurzaamheidslening geldt op=op. Meldt u vanaf 1 januari 2016 dus zo snel mogelijk aan voor 2016. Meer informatie kunt u vinden op: www.hoorn.nl/duurzaamheidslening.

Hoorn, 25 november 2015

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F