Duurzaamheidslening groot succes!

Vanaf 2011 kunnen particuliere huiseigenaren gebruik maken van de duurzaamheidslening via de gemeente. De eerste jaren werd er rond de € 50.000,- aan aanvragen ingediend. In 2014 liep dit op tot ruim € 160.000,–. En dit jaar zijn er zoveel aanvragen ingediend dat voor het eerst het lenigplafond bijna bereikt is. Er is dit jaar al voor € 238.000,- aangevraagd en voor 2015 is er €250.000,- beschikbaar. Dit is goed nieuws, want hoe meer mensen hun woning energiezuinig maken, hoe eerder we onze ambitie bereiken: een klimaatneutrale stad in 2040.

Samen werken we aan een duurzame stad!

Hoorn vindt duurzaamheid belangrijk. Dat wordt goed zichtbaar in het duurzaamheidsprogramma Puur Hoorn. Met Puur Hoorn zetten we vol in op het in beweging brengen van onze stad. Dit doen we samen met inwoners. Want alleen door de handen ineen te slaan bereiken we dat Hoorn een klimaatneutrale stad wordt. Om woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VVE) in Hoorn te stimuleren hun woning energiezuiniger te maken kunnen zij via de gemeente geld lenen. Met de duurzaamheidslening kunnen energiebesparende maatregelen makkelijker worden getroffen.

Bespaar ook!

Er zijn al veel energiebesparende maatregelen in onze gemeente mogelijk gemaakt met een duurzaamheidslening. Zo zijn er dit jaar 40 aanvragen gehonoreerd van particuliere woningeigenaren waarvan 30 voor de Volder/Kaarder. Deze woningeigenaren zij nu in staat flink wat geld te besparen op hun energierekening. Dat wil u toch ook?! Voorbeelden van maatregelen die u kunt treffen zijn: het aanbrengen van spouwmuurisolatie, het plaatsen van zonneboilers of het installeren van HRe-ketel. Op de Duurzaam Bouwen Lijst Hoorn staat voor welke maatregelen u nog meer een duurzaamheidslening aan kan vragen.

Op=op

Voor de duurzaamheidslening geldt op=op. Meldt u dus zo snel mogelijk aan. De mogelijkheid bestaat dat u voor dit jaar niet meer kan aanvragen. Uw aanvraag wordt dan doorgeschoven naar 2016. De voorwaarden van de duurzaamheidslening wijzigen echter voor 2016. De rente zal bijvoorbeeld met ongeveer 1% omhoog gaan. Meer informatie kan u vinden op:

www.hoorn.nl/Duurzaamheidslening of www.svn.nl

 

 

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F