Duurzaamheidsleningen gemeente Hoorn 2016 is op!

De duurzaamheidslening van de gemeente Hoorn is een groot succes. Het jaarlijks beschikbare bedrag van 250.000 euro is nu al bereikt. Vorig jaar bereikten we het maximum in november.

Let op: dit gaat niet over de subsidie energiebesparende maatregelen. Deze is vanaf 30 maart aan te vragen.

Met een duurzaamheidslening kunnen particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren duurzame maatregelen treffen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Voor 2016 kunnen we geen aanvragen meer aannemen. Voor 2017 is opnieuw  250.000 euro beschikbaar om leningen te verstrekken. Aanvragen daarvoor kunnen vanaf 1 januari 2017 ingediend worden.

Samen voor Puur Hoorn

Aan meer dan 50 mensen is een duurzaamheidslening verstrekt. De meeste mensen besteden het aan de aanschaf van zonnepanelen. Alle woningeigenaren met een goedgekeurde aanvraag kunnen nu gemiddeld 5 procent op de stookkosten te besparen. Dat betekent naast een lagere energierekening, minder CO2 uitstoot. Daarmee leveren zij een bijdrage aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Hoorn: een klimaatneutrale stad in 2040.

Nationale Energiebespaarlening

Wilt u dit jaar ook nog maatregelen treffen en wilt u daar geld voor lenen? Dan kan u mogelijk gebruik maken van de nationale Energiebespaarlening. Dit is een landelijke duurzaamheidslening met eigen voorwaarden. (andere looptijd en rentepercentage dan de gemeentelijke lening). Van de Energiebespaarlening kunt u maximaal 75% van de hoofdsom gebruiken voor het financieren van zonnepanelen; de andere 25% van het leenbedrag is voor andere maatregelen. Een lijst van deze andere maatregelen is te vinden op de maatregelenlijst van de Energiebespaarlening. Kijkt u voor meer informatie op www.ikinvesteerslim.nl/energiebespaarlening

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F