Duurzame App’s

Je mobieltje heb je altijd bij je en kan je voorzien van informatie wanneer jij het nodig hebt. Het leuke is dat er tegenwoordig ook steeds meer ‘groene apps’ worden ontwikkeld voor je smartphone. Apps die je kunnen helpen met bewustere keuzes of tips om je ecologische voetafdruk te beperken. Puur Hoorn heeft een overzicht gemaakt van handige en leuke apps die je kunt downloaden en die je helpen bij een duurzamere levensstijl. Misschien heb jezelf ook nog een duurzame-app-tip. Wij horen ze graag!

Allesduurzaam

Deze app toont duurzame adressen in jouw buurt. Je vult je locatie in of laat de GPS je locatie bepalen. Vervolgens kies je uit een van de categorieën en je kunt op pad. Dus zoek je een biologisch restaurant, natuurverf of een fair trade spijkerbroek: deze app wijst je de weg. Zet wel je leesbril op, de letters zijn klein. Gratis.

Voor iPhone en Android

Afvalscheidingswijzer

Wat doe je als je oude accu’s, bloemen, vilstiften of pizzadozen weg wilt gooien? Even kijken op je mobiel of ipad. Dan lees je dat chip zakken in de vuilnisbak horen ook al zijn ze van plastic. De afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal helpt je honderden afvalproducten op de goede manier weg te gooien. Gratis.

Voor iPhone en Android

 Eco-footprint

Deze app berekent hoe groot jou ecologische voetafdruk is. Dat wil zeggen hoeveel ruimte nodig is voor de productie van wat je gebruikt en voor de opname van de CO2 die je uitstoot. Een Amerikaan heeft 8 keer zo veel grond nodig als een Keniaan. In de app worden je een aantal (engelstalige) vragen gesteld en rolt er aan het eind bij de iphone een aantal vierkante meters uit en bij de aindroid-versie het aantal “Aardes” die nodig zouden zijn als iedereen jouw leefstijl had. Gratis.

Voor iPhone en Android

Dopper

Een flesje bronwater uit de winkel is belastend voor het milieu. Dat komt door het vervoer van de flesjes naar de winkel en door het afval van het flesje zelf. Heb je vaak een drinkflesje water mee voor onderweg? Dopper app laat je zien waar in de buurt je deze gratis kunt laten vullen met kraanwater. Dit kan een restaurant, winkel, publieke plaats of een prive-adres zijn. De app is eigenlijk bedoeld om de dopper-drinkfles te promoten maar water kan natuurlijk ook in je eigen flesje.
 Gratis

Voor iPhone en Android

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F