€ 160 miljoen extra subsidie voor duurzaamheidsmaatregelen

Het Rijk stelt tot en met 2020 € 160 miljoen extra subsidie beschikbaar voor duurzaamheidsmaatregelen.

Woning bezitters en ondernemers die energiebesparende aanpassingen doen in en om het huis, kunnen gebruik maken van de landelijke subsidie Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Het Rijk stelt nu tot en met 2020 € 160 miljoen extra subsidie beschikbaar voor deze subsidie.

Energieakkoord

Dit is op 23 mei bepaald in het convenant dat is getekend door ministers Kamp van Economische Zaken en Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Energie-Nederland, Netbeheer Nederland, Nederlandse Vereniging Duurzame Energie en UNETO-VNI. Met het convenant wordt een bijdrage geleverd aan het realiseren van het Energieakkoord. In het energie akkoord staat hoe de overheid zorgt dat de hoeveelheid duurzame energie in Nederland 16% is in 2023.

Door tot en met 2020 € 160 miljoen extra subsidie beschikbaar te stellen wordt er 100 Petajoule bespaard. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 150.000 huishoudens. Meer informatie over het convenant en het energieakkoord vindt u op de site van de rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/duurzame-energie/inhoud/meer-duurzame-energie-in-de-toekomst

Energiebesparende maatregelen

Voorbeelden van energiebesparende maatregelen zijn warmtepompen, zonneboilers, biomassaketels en pelletkachels. Daarnaast komen slimme thermostaten en in-home displays in combinatie met isolatiemaatregelen in aanmerking voor subsidie via andere regelingen.

Meer informatie over subsidieregelingen

Met vragen over deze subsidie en andere subsidieregelingen met betrekking tot duurzaamheidsmaatregelen kan je terecht bij het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket. Doe de subsidiecheck via www.duurzaambouwloket.nl/subsidieregelingen en alle nodige informatie komt je kant op.

Gratis en onafhankelijk energieadvies

Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket wordt door Puur Hoorn ingezet om bewoners van

A tot Z verder te helpen bij het verduurzamen van de woning. Je kan er terecht met alle vragen over: duurzaam (ver)bouwen, energie besparen, energie opwekken, subsidieregelingen en betrouwbare uitvoerende bedrijven. Ga voor meer informatie naar de website: www.duurzaambouwloket.nl of stel uw vraag aan een adviseur, door te mailen (info@duurzaambouwloket.nl) of te bellen (072 – 743 39 56).

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F