Een duidelijk verhaal

De webinars ‘Energiebesparing en comfortabel wonen’ voor jaren 80 woningen werden goed ontvangen. Begin juni zijn huiseigenaren uit de wijken Risdam en Grot Waal met een jaren 80 woning uitgenodigd voor de webinars.  De deelnemers vonden de presentatie en de mondelinge toelichting zinvol en duidelijk. Er werd in stappen aangegeven hoe het comfort en de kwaliteit van de woning verbeterd kan worden en hoeveel er bespaart kan worden op energiekosten.

 

Specifiek voor jaren 80 woningen zijn er verschillende energiescans uitgevoerd door Duurzaam Bouwloket. De energiescans zijn in huizen uit de wijken Risdam en Grote waal uitgevoerd. De resultaten werden in een maatwerkadvies opgesteld en gedeeld tijdens de webinars.

Advies over een duurzame woning
Steeds meer mensen denken na over het verduurzamen van hun woning. Voor goed- en op maat advies kun je contact opnemen met Duurzaam Bouwloket. De adviseurs geven je deskundig advies, specifiek voor jouw woning. Gemeente Hoorn organiseert ook regelmatig webinars voor verschillende type woningen in verschillende wijken.

 

Inkoopactie voor woningisolatie
Tegelijk met de webinars werd het startsein gegeven voor een collectieve inkoopactie voor woningisolatie die de gemeente organiseert. Na afloop van het webinars ontvingen de deelnemers een link van de webpagina voor het  inschrijven voor de inkoopactie. Ben je geinteresseerd? Ook jij kan een offerte aanvragen en profiteren van deze inkoopactie! De actie loopt tot 15 augustus. Er zijn inmiddels 54 offertes aangevraagd, onderverdeeld naar:

  • Spouwmuurisolatie: 14
  • Vloerisolatie: 11
  • Bodemisolatie: 11
  • Dakisolatie: 5
  • Vervanging beglazing: 13

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F