Één woningscan voor de hele buurt

Arnolds duurzaamste idee voor de wijk Kersenboogerd was een energiescan bij één woning die gedeeld kon worden met alle buren die in dezelfde type woning wonen. Hij won vorig jaar zijn idee tijdens de actie Het duurzaamste idee voor de wijk Kersenboogerd.

In het voorjaar zijn we samen aan de slag gegaan en heeft het Duurzaam Bouwloket, ons gemeentelijk energieloket, de energiescan van een woning in Arnolds straat uitgevoerd. Arnold heeft alle buren uitgenodigd om de resultaten van de scan te presenteren. Hij kreeg hierbij hulp van de adviseurs van Duurzaam Bouwloket.  Naast de presentatie kregen buurtgenoten ook gratis advies over welke energiebesparende maatregelen het beste passen bij hun woningen, beschikbare subsidies en ze gaven direct antwoord op alle vragen.

Het rapport wordt online gedeeld via een platform voor alle buurtgenoten uit Arnolds buurt. Via het platform kunnen buren ervaringen delen en elkaar helpen. We hopen op een mooie uitkomst waarbij buren elkaar een helpende hand toesteken, hun krachten bundelen en samen werken aan een schone en toekomstbestendige buurt.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F