Eerste lening uit Hoorns Energiefonds voor Showband Hoorn

De gemeente Hoorn helpt ondernemers bij het verduurzamen van hun bedrijf. Daarom is het Energiefonds opgericht. Hiermee wordt financiering en hulp aangeboden voor bedrijven en instellingen. Wethouder Samir Bashara: ‘Voor inwoners zijn er al heel wat subsidiemogelijkheden via het Rijk of de provincie. Voor het MKB en instellingen valt dit tegen. En dat terwijl er veel energie valt te besparen. Niet iedereen weet wat hij moet doen om zijn bedrijf te verduurzamen en welke mogelijkheden er zijn. Met het Energiefonds nemen we veel zorgen uit handen.’

Het Energiefonds is voor alle ondernemers, non-profitorganisaties, verenigingen en instellingen met een pand in Hoorn. Zij kunnen maximaal € 50.000,- lenen voor bijvoorbeeld isolatie, LED verlichting, zonnepanelen en warmtepompen.  Maar ook kan je denken aan maatregelen zoals warmteterugwinning, energiezuinige apparaten of energiecellen.

Eerste lening voor Showband Hoorn
Inmiddels is de eerste lening uit het Energiefonds verstrekt aan Showband Hoorn. Zij gaan 20 zonnepanelen plaatsen.

Aanvragen
Fondsmanager Nico Meester: “Je kunt maximaal 75% van je investering lenen. Je  betaalt geen afsluitkosten en kunt boetevrij vervroegd aflossen. Wie een aanvraag wil doen, help ik daarbij. Zo kun je snel de lening krijgen”. Op www.hoorn.nl/energiefonds staat meer informatie over de lening en de voorwaarden.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F