Eerste sleutels Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoningen Johannes Poststraat uitgereikt

Verhuurmakelaar Frank Visser van Intermaris overhandigt de sleutel aan Yvonne Sierkstra en Dennis Heistek. ”Voor minder dan wow doen we het niet!”, aldus Yvonne Sierkstra.

De sleutels van het eerste blok van 8 woningen aan de Johannes Poststraat zijn uitgereikt aan de nieuwe bewoners. Vanwege het coronavirus kon Intermaris de sleutels niet op de gebruikelijke manier uitreiken. Daarom werd een filmpje gemaakt met daarin een rondleiding door de woning. Dit filmpje werd samen met de gebruikershandleiding op een usb-stick overhandigd bij de sleuteluitreiking. Uiteraard werd hierbij de 1,5 meter in acht gehouden.

Vijf terugkeerders
De 7 woningen maken onderdeel uit van in totaal 20 eengezinswoningen en 12 beneden-/bovenwoningen in de Johannes Poststraat en Pater Bleijsstraat. Alle oud-bewoners kregen van Intermaris de mogelijkheid om terug te keren in een nieuwe woning. In totaal maakten 5 bewoners hier gebruik van. Twee van deze terugkeerders hebben reeds de sleutel van de woning ontvangen.

Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoningen
De woningen zijn zogenaamde Zeer Energiezuinige Nieuwbouwwoningen (ZEN). De ZEN-woningen zijn aangesloten op het elektriciteitsnet en hebben geen gasaansluiting. De zonnepanelen wekken genoeg elektriciteit op om het huis te verwarmen: voor warm water, de ventilatie en de koeling. Dan is er nog voldoende elektriciteit over voor gemiddeld huishoudelijk verbruik. Denk hierbij aan wasmachine, verlichting en televisie. Wonen in een ZEN-woning is even wennen maar wel fijn. Er is gelijkmatige warmte in de woning, zijn geen radiatoren en er is minder opdwarrelend stof. Door de vloerverwarming blijven de voeten warm in de winter.

Over de auteur

Intermaris

Samen met onze huurders verduurzamen we duizenden huizen in Hoorn, Purmerend en Monnickendam. Isolatie en zonnepanelen zorgen voor meer wooncomfort en energiezuinigere woningen. Hierdoor besparen de bewoners op hun energiekosten. Lager energieverbruik is beter voor het milieu. Daar zijn we trots op! Over Intermaris Iedereen verdient een fijn thuis. Plezierig wonen is een eerste levensbehoefte; het is de basis voor het creëren van je leven. We zetten ons dagelijks in om dit mogelijk te maken. Voor onze huidige bewoners én toekomstige bewoners die geen woning kunnen krijgen op de vrije huur- en koopmarkt. Jong, oud, alleenstaand, samenwonend, met of zonder kinderen; onze missie is geslaagd als ze een passende woonplek hebben in een kansrijke buurt. "Intermaris, voor jou(w) thuis "

Lees meer artikelen van Intermaris
F
F