Eerste Westfriese Duurzame Open Huizen Dag groot succes!

Zaterdag 25 mei vond de eerste editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag plaats. Een initiatief van de Westfriese gemeenten, het Duurzaam Bouwloket en de RUD NHN. Het was een succesvolle dag, waarbij enthousiaste woningeigenaren tweehonderd bezoekers hebben geïnformeerd over het verduurzamen van hun woning.

De toegepaste duurzame maatregelen waren divers; van infraroodverwarming tot warmtepomp en van na-isolatie tot zonneboiler. Bewoners deelden hun ervaringen, hun motivaties en afwegingen. Bezoekers stelden vele vragen en werden uitvoerig geïnformeerd door de ervaringsdeskundigen. De aanloop was zeer goed te noemen, met een maximum van 90 bezoekers per woning.

Enthousiasme deelnemers
De deelnemende woningeigenaren kijken positief terug op het evenement. Blij dat ze hun verhaal kunnen delen en andere inwoners enthousiast kunnen maken met hun ervaringen. Zo geven de heer en mevrouw Van Wijck, eigenaren van Hanebalk 73 te Hoorn, aan: “Wij hebben genoten van de belangstelling! Er was veel onbekendheid met het infrarood verwarmingssysteem zoals wij hebben laten zien. De belangstelling was zeer groot en de mensen waren dolenthousiast. Wij zijn blij dat nu veel meer mensen op de hoogte zijn wat mogelijk is.”

Goed geïnformeerde bezoekers
Ook voor de bezoekers van het evenement was het een inspirerende dag. De heer Nicolai uit Hoorn vertelt: “Ik heb twee woningen met een warmtepompsysteem bezocht. De bewoners vertelden over de keuzes die ze hebben gemaakt en dat was leerzaam. Het is ook goed om te zien welke ruimte een boilervat inneemt en te horen welk geluid een warmtepomp maakt. En ook een slimmigheidje als een hotfill wasmachine. Het was een nuttige dag en ik heb stof om over na te denken.”

Duurzaam Bouwloket adviseert
Wil jij ook verduurzamen? Heb je vragen over het energiezuinig en aardgasvrij maken van jouw woning of wil je meer informatie over duurzaamheidsmaatregelen? Het gemeentelijk energieloket geeft gratis en onafhankelijk advies en antwoord op vragen. Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket via 072 – 743 39 56, info@duurzaambouwloket.nl of kijk op www.duurzaambouwloket.nl.

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F