Energie besparen is waardevoller dan ooit

Deze week is de campagne ‘Energie besparen is waardevol’ gestart. Daarin geeft onze duurzame inwoner Eline slimme en praktische bespaartips waarmee je al snel enkele honderden euro’s per jaar kan besparen. Met de hoge gas en stroom prijzen is dat fijn. Daarmee is energie besparen waardevoller dan ooit. Door bijvoorbeeld je cv in te stellen op 60 graden. De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstellingen van 80 graden. Deze snelle tip scheelt veel gas waardoor je energie en geld bespaart.

De komende maanden geeft Eline praktische en makkelijk tips via de krant, website en sociale media van de gemeente Hoorn. Wil je weten welke tips er zijn en wat het aan besparing oplevert? Ga dan naar Home – Duurzaam Hoorn. Daar vind je ook informatie over wat je kunt doen als je je huis wilt verduurzamen en welke subsidies daarvoor zijn.

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F