Energie Coörperatie West-Friesland helpt bedijfsleven verduurzamen
Samen regelen geeft energie!

De Energie Combinatie West-Friesland (ECWF) is opgericht door de bedrijvenverenigingen HOC en WBG, ondersteund door de gemeente Hoorn en de provincie. ECWF werkt namens het georganiseerde Westfriese bedrijfsleven aan het verduurzamen van het bedrijfsleven. Als intermediairorganisatie is het de centrale spil in het web en voor de ondernemers het eerste aanspreekpunt en partner voor alles wat te maken heeft met energie- en CO2-besparing. ECWF werkt aan deze doelen met tal van projecten, waaronder Hoorn80 Energiepositief, het verzorgen van energiescans in bedrijven en collectieve inkoop van zonnepanelen voor de ondernemers op alle bedrijventerreinen in Hoorn.

De ECWF is betrokken bij verschillende projecten, zoals de uitvoering en de regie van het ambitieuze Hoorn80 energiepositief (HN80E+). Als het aan de ondernemers en hun vertegenwoordigers ligt, levert Hoorn 80 binnen vijf jaar méér energie dan het verbruikt. Het project betekent een grote impuls voor het vestigingsklimaat op het bedrijventerrein en levert een substantiële bijdrage aan het verduurzamen van de stad Hoorn. Daarbij levert het de deelnemende bedrijven forse besparingen op hun energierekening en –verbruik op.

Nieuwsberichten van ECWF

UPDATE: collectieve inkoop zonnepanelen gaat door!

Door Energie Cooperatie West-friesland | 4 maart 2021

Doe mee aan de collectieve inkoopactie van zonnepanelen op de bedrijventerreinen. We zijn jaar verder en de actie gaat gewoon door! Nu in heel West-Friesland. Het kan u niet ontgaan: ondernemers op De Oude Veiling, Westfrisia en tevens Hoorn80 kunnen veel geld besparen met een collectieve inkoopactie van zonnepanelen. Daarmee ondersteunt u de ambitie om…

Laat de zon de airco betalen!

Door Energie Cooperatie West-friesland | 1 september 2020

Beste ondernemer, Uw hoofd een beetje koel kunnen houden tijdens de hittegolf? Met ventilatoren en de airco? Prima! Keerzijde is wel dat u daar de rekening nog voor gaat betalen. We hebben namelijk met elkaar tijdens de hittegolf 30% meer stroom verbruikt. Het klimaat verandert en daarom komen dit soort extreem hete periodes vaker voor….

Positieve energie inspiratiebron voor heel Noord-Holland

Door Energie Cooperatie West-friesland | 24 augustus 2020

Het project Hoorn80/West-Friesland Energiepositief inspireert raadsleden in heel Noord-Holland bij de ontwikkeling van de Regionale Energie Stratetegie (RES). De ambitie om Hoorn80 en andere West-Friese bedrijventerreinen meer energie te laten opleveren dan ze verbruiken wordt in opdracht van onder meer de Westfriese Bedrijvengroep (WBG). Op 19 augustus 2020 waren 130 volksvertegenwoordigers, ruim 130 raadsleden, leden…

F
F