Energiezuinige lichtmasten bij De Bouledozers

De leden van de jeu de boules vereniging “De Bouledozers” beschikken sinds kort over nieuwe energiezuinige lichtmasten. De oude masten beschenen de banen onvoldoende en waren echte energievreters. Mede door een bijdrage van het coöperatiefonds van de Rabobank West-Friesland en de initiatievenpot van Puur Hoorn konden de nieuwe lichtmasten aangeschaft worden.

De nieuwe LED armaturen gebruiken circa 80% minder stroom dan de oude halogeenlampen. De energienota van de vereniging zal door de nieuwe lichtmasten en de eerder geplaatste zonnepanelen dalen met 60%.. Daarnaast wordt de terugverdientijd terug gebracht van 11 naar 7 jaar door de bijdrage vanuit de Rabobank en Puur Hoorn.

Een mooie win-win situatie dus: de jeu de boules spelers spelen in de avonduren de sterren van de hemel en de stad wordt weer een stukje duurzamer!

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F