Er is nog geld beschikbaar via de Duurzaamheidslening!

De duurzaamheidslening van Puur Hoorn is een groot succes. Het beschikbare bedrag van €250.000,-gaat dan ook jaarlijks op. Vele huishoudens hebben met behulp van de lening duurzaamheidsmaatregelen kunnen treffen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Voor dit jaar is er nog €100.000,- beschikbaar. Meld je snel aan, want op=op.

Al vanaf 2011 kunnen inwoners gebruik maken van de duurzaamheidslening via de gemeente. Hoe meer mensen hun woning energiezuinig maken, hoe eerder we onze ambitie bereiken: een klimaatneutrale stad in 2040.

Duurzaamheidslening

Woningeigenaren of verenigingen van eigenaren in Hoorn kunnen via de gemeente tegen een gunstig tarief geld lenen om de woning energiezuiniger te maken. Ook in 2017 is er in totaal 250.000 euro beschikbaar voor deze leningen. Voor dit jaar is er nog €100.000,- beschikbaar. Voor de duurzaamheidslening geldt op = op. Meld je dus zo snel mogelijk aan.

Particuliere woningeigenaren kunnen minimaal 2.500 euro en maximaal 25.000 euro lenen. Verenigingen van eigenaren kunnen minimaal 15.000 euro en maximaal 100.000 euro lenen.

Bespaar ook!

Er zijn al veel energiebesparende maatregelen in onze gemeente mogelijk gemaakt met een duurzaamheidslening. Deze woningeigenaren zij nu in staat flink wat geld te besparen op hun energierekening. Dat wil u toch ook?! Voorbeelden van maatregelen die u kunt treffen zijn: het aanbrengen van spouwmuurisolatie, het plaatsen van zonneboilers of het installeren van HRe-ketel. Op de Duurzaam Bouwen Lijst Hoorn staat voor welke maatregelen u nog meer een duurzaamheidslening aan kan vragen.

Meer informatie is te vinden op: https://www.hoorn.nl/duurzaamheidslening

Duurzaam Bouwloket

Heb je vragen of wil je meer informatie en advies over het nemen van duurzaamheidsmaatregelen? Laat je dan gratis en onafhankelijk adviseren door het Duurzaam Bouwloket.

Daarnaast kan je voor een volledig overzicht van financieringsmogelijkheden via het Duurzaam Bouwloket de subsidiecheck laten uitvoeren. Een adviseur van het Duurzaam Bouwloket maakt een volledig op maat gemaakt informatiepakket. Op deze manier hoef je zelf niet te zoeken naar regelingen, maar komt de informatie gewoon naar je toe!

Meer informatie hierover kan je vinden op: www.duurzaambouwloket.nl.

Daarnaast kan je natuurlijk ook het Bouwloket mailen (info@duurzaambouwloket.nl) of te bellen (072-743 39 56).

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F