Er weer geld beschikbaar via de Duurzaamheidslening!

De duurzaamheidslening van de gemeente Hoorn is een groot succes. In maart dit jaar werd bericht dat het jaarlijkse leningplafond van €250.000,– bereikt was. Nu blijkt dat er weer zo’n €50.000 beschikbaar is om te verstrekken. Dit bedrag is vrijgekomen doordat aanvragers uiteindelijk toch geen maatregelen gingen treffen en dus geen gebruik gingen maken van de lening. Goed nieuws, want nu kan u nog een aanvraag doen!

Al vanaf 2011 kunnen particuliere huiseigenaren gebruik maken van de duurzaamheidslening via de gemeente. Met een duurzaamheidslening kunnen particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren duurzame maatregelen treffen tegen aantrekkelijke voorwaarden. Hoe meer mensen hun woning energiezuinig maken, hoe eerder we onze ambitie bereiken: een klimaatneutrale stad in 2040.

Samen voor Puur Hoorn

Vermeldingswaardig is dat er dit jaar al aan bijna mensen een duurzaamheidslening is verstrekt. Het grootste gedeelte is besteed aan de aanschaf van zonnepanelen. Alle woningeigenaren met een gehonoreerde aanvraag zijn nu in staat gemiddeld 5 procent op de stookkosten te besparen. Dat betekent naast een lagere energierekening, minder CO2 uitstoot. Daarmee leveren zij een bijdrage aan de duurzaamheidsambitie van de gemeente Hoorn: een klimaatneutrale stad in 2040.

Op=op

Voor de duurzaamheidslening geldt op=op. Meld u dus zo snel mogelijk aan. De mogelijkheid bestaat dat u voor dit jaar niet meer kan aanvragen. Uw aanvraag wordt dan doorgeschoven naar 2017. Meer informatie kan u vinden op: www.hoorn.nl/Duurzaamheidslening

 

Over de auteur

F
F