Expeditie Duurzaam volop in beweging!

Expeditie Duurzaam is gestart met op 5 basisscholen met de najaarseditie gestart. Honderden leerlingen zijn volop bezig met duurzame doe-activiteiten. Op 10 november kwam wethouder duurzaamheid Arthur Helling langs en hielp mee op basisschool De Bussel. Samen zijn ze aan de slag gegaan met een windmolen experiment. 

Leerlingen van groep 7-8 hebben samen met de wethouder ge-experimenteert en ontdekt hoe een windmolen werkt, hoe dit schone energie oplevert en hebben ze geprobeerd om energie op te wekken. Bij de miniatuur windmolens werden de leerlingen voor de uitdaging gesteld om een lamp te laten branden door goed werkende ontwerpen te maken van de wiekende windmolens. En dat lukte! Het was een zeer geslaagde gastles, de leerlingen waren zeer betrokken. Tijdens de experimenten ging de wethouder in gesprek met de kinderen, “Duurzaam met de aarde omgaan kan ik niet alleen, daar heb ik jullie hulp bij nodig. Samen kunnen we zorgen voor een duurzame wereld” vertelde Arthur.

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F