Feestelijke onthulling ‘Het Groene Huis’

Wethouder Samir Bashara heeft samen met Martin Hoiting, directeur van Intermaris, ‘Het Groene Huis’ onthuld. Deze woning aan de Commandeur Ravenstraat staat symbool voor de 1500 huurwoningen die Intermaris heeft verduurzaamd en de duizenden die nog volgen. Woensdag 30 november was de feestelijke onthulling.

Kunstenaar Boxie heeft de woning omgetoverd tot ‘Het Groene Huis’. Samen met leerlingen van basisschool Het Fluitschip uit Hoorn maakte hij dit bijzondere kunstwerk met tekeningen over duurzaamheid. Het kunstwerk is bevestigd met milieuvriendelijke folie en nog enkele maanden te zien. Het Groene Huis is mede mogelijk gemaakt door Puur Hoorn, het duurzaamheidsprogramma van de Gemeente Hoorn.

Trotse leerlingen
Uiteraard waren de trotse leerlingen aanwezig bij de onthulling. ‘Deze schoolklas is de generatie waar we het voor doen,’ zei wethouder Bashara. Hij noemde de energiezuinige metamorfose een ‘mooie mijlpaal’ voor Intermaris. De verhuurder zet namelijk fors in op het energiezuinig maken van de huurwoningen.

3.632 zonnepanelen op de daken
Duizenden huizen worden beter geïsoleerd binnen het project ‘Duurzaam Wonen’ van Intermaris, samen met huurders en huurdersorganisaties. Niet alleen in Hoorn, maar ook in Purmerend en Monnickendam. Bewoners dragen zo bij aan een beter milieu én besparen op energiekosten door de betere isolatie van vloer, gevel en dak. De resultaten liegen er niet om. Er liggen inmiddels 3.632 zonnepanelen op de daken. Door de isolatiewerkzaamheden en zonnepanelen wordt er jaarlijks € 281.914,- aan gas en € 199.760,- aan elektriciteit bespaard.

Samen de wereld een stukje mooier maken
Samen de wereld een stukje mooier maken (sdwesmm) is het project van kunstenaar Boxie van Boxtel. Het team achter sdwesmm geeft onvoorwaardelijk creatieve middelen aan kinderen, zodat zij kunst kunnen maken. Zo werkte sdwesmm mee aan de kunst op de gevel van ‘Het Groene Huis’. Want door nu duurzamer te leven, wordt bijgedragen aan een mooiere wereld voor volgende generaties.

Over de auteur

F
F