Fiets naar je Werk dag

Op een doordeweekse dag stappen rond de 5 miljoen Nederlanders op de fiets. Op 31 mei is het landelijke Fiets naar je Werk Dag. Burgemeester Jan Nieuwenburg gaat al dagelijks op de fiets naar het stadhuis, doe jij ook mee op donderdag 31 mei?

Stap op je fiets

Nederland is een echt fietsland: samen zijn we in bezit van meer dan 22 miljoen fietsen, 1,3 fiets per persoon dus. Ons land is dan ook bij uitstek geschikt voor de fiets: vlakke wegen, veel drukke steden en 17.000 km aan vaak veilige fietspaden. Met de opkomst van de elektrische fiets wordt langere stukken fietsen ook mogelijk voor een grotere groep mensen. Daarnaast wordt het steeds drukker in de stad omdat meer mensen kiezen voor wonen in de stad. Dat fietsen duurzaam is, is voor de meeste mensen vanzelfsprekend. Je hebt geen CO2- en fijnstofuitstoot, je neemt minder ruimte in op de weg en de stad wordt een stuk stiller. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend gezond. Fiets jij al naar je werk? Doe donderdag 31 mei ook mee aan de nationale Fiets naar je Werk dag en stap op je fiets deze dag.

33% van de Nederlanders
fietst door weer en wind

(61% zijn mooi weer fietsers)

Je wordt 13% fitter door vaker fietsen

(Dit is vergelijkbaar met het lichaam van een persoon die 5 jaar jonger is!)

Fietsen werkt stressverlagend door de aanmaak van het blije stofje endorfine

Een medewerker met een lease-auto
is 32x duurder dan een fietser
(een OV-gebruiker is 5x duurder)

Elke 4 km die op de fiets wordt afgelegd in plaats van een auto bespaart 1 kg CO2-uitstoot

Als alle fietstochten tot 7,5 km afgelegd zouden worden op de fiets besparen we 330 ton aan fijnstof per jaar

Omringdijk bewerkt

Fietsen in Hoorn

In Hoorn kun je je prima verplaatsen op de fiets. Vooral het centrum is beter te bereiken op de fiets, daarnaast ben je op de fiets veel sneller dan met de auto. Op het station vind je een grote fietsenstalling en ook op de Veemarkt kun je je fiets onder toezicht stallen.

Wist je dat je in de omgeving van Hoorn heerlijk recreatief kunt fietsen? Denk aan de Westfriese Omringrijk, fietsen door de prachtige natuur en natuurlijk de historische stad en pittoreske dorpen. Op fietsroutes.nl vind je verschillende uitgestippelde routes in Hoorn en omgeving.

Bekijk de routes >

e-bike-store-hoorn

E-bike Store Hoorn

Je ziet ze steeds vaker, de elektrische fiets. Een goed teken voor E-bike Store Hoorn, want hun missie is om zo veel mogelijk Westfriezen de fiets op te krijgen. E-bikes maakt fietsen toegankelijker voor meer mensen.

E-bike Store Hoorn vindt sociaal en maatschappelijk ondernemen belangrijk en zijn daarom gaan samenwerken met ’T Freem van Esdégé Reigersdaal. Tijdens de dagbesteding  worden oude fietsen gereviseerd voor de verkoop. Leon Slijkerman van E-bike Store Hoorn vertelt ons graag meer.

Lees het enthousiaste interview >

 

F
F