Puur Hoorn doet mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig maken van het huis, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning.

Wil je meer weten over het verduurzamen van je huis en comfortabeler wonen? Of staat er een verbouwing op de planning en kijk je naar energiebesparende mogelijkheden? Stel je vraag aan een huiseigenaar met een duurzame woning en hoor ervaringen uit de eerste hand.

 

Wanneer?

Tijdens de Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november 2017 krijg je de mogelijkheid om huiseigenaren persoonlijk te ontmoeten. In heel Nederland stelt een groot aantal huiseigenaren hun duurzame huis open. In een ongedwongen sfeer heb je alle tijd om vragen te stellen. De deelnemende huizen zijn stuk voor stuk inspirerende voorbeelden om zelf aan de slag te gaan.

“Het is mooi om goede voorbeelden onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route. Bezoekers horen ervaringen uit de eerste hand en ontdekken dat energiezuinig wonen ook voor meer comfort zorgt. Elk verhaal is uniek en helpt je op weg om je eigen huis duurzamer te maken.”

 

Aanmelden

Voor een variatie aan duurzame woningen is De Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar nog meer duurzame huizen in Hoorn. Goed geïsoleerde huizen, zonnepanelen, zuinige HR-ketels, gebruik van natuurlijke materialen; elke ervaring is bruikbaar om anderen op weg te helpen. Iedereen die ervaringen wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl. Als huiseigenaar stel je zelf ‘openingstijden’ vast en kan je ervoor kiezen rondleidingen te geven aan nieuwsgierige bezoekers. Je kunt zo jouw kennis en persoonlijke ervaringen meedelen aan bezoekers. Als bezoeker leer je een hoop over duurzame maatregelen, wat je kan toepassen in jouw eigen duurzame bouwplannen.

Wil je meer informatie over de Duurzame Huizen Route? Bekijk dan hun website.

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F