De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten.

In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Nieuwsberichten van Gemeente Hoorn

Informatiebijeenkomst over energiebesparing trekt volle zaal

Door Gemeente Hoorn | 11 februari 2020

Op maandagavond 10 februari was de tweede informatiebijeenkomst met duurzaamheidsmarkt. Deze keer in wijkcentrum De Huesmolen. Woningeigenaren met een jaren 60/70 woning uit de wijk Risdam Zuid waren uitgenodigd. De opkomst was weer groots, er waren maar liefst 200 bewoners aanwezig! Hoe je je woning energiezuinig en comfortabel kan maken werd uitgelegd door Duurzaam Bouwloket….

Van afval naar grondstof

Door Gemeente Hoorn | 11 februari 2020

Westfriesland organiseert Masterclass Circulaire economie In een Westfriese Circulaire Economie bewegen grondstoffen in een kringloop. Wie daar het fijne van wil weten is welkom op de Masterclass Circulaire Economie, die op 3 maart aanstaande van 08:00 tot 11:00 in de Cinema Oostereiland in Hoorn wordt gegeven. Een ontbijt staat er klaar voor Westfriese ondernemers en…

Duurzame pop-up tour in Hoorn

Door Gemeente Hoorn | 30 januari 2020

Op zaterdag 8 februari gaat gemeente Hoorn op verschillende locaties met inwoners in gesprek over het thema duurzaamheid. Dit gebeurt met een mobiele koffiebar bij het Aagje Dekenplein, winkelcentrum De Huesmolen en Grote Noord. Onderwerp van gesprek is hoe inwoners kijken naar de verduurzaming van de stad, maar ook naar een energieneutraal Westfriesland. Op een…

F
F