De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten.

In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Nieuwsberichten van Gemeente Hoorn

Praktisch aan de slag met klimaatadaptatie

Door Gemeente Hoorn | 11 november 2021

Na een ambitie en een strategie is er ook een uitvoeringsagenda. Regio Westfriesland heeft de laatste stap gezet in het ontwikkelen van een aanpak voor klimaatadaptatie. “We weten steeds beter wat er moet gebeuren om onze regio zo in te richten dat we beschermd zijn tegen de effecten van klimaatverandering.” De Westfriese uitvoeringsagenda klimaatadaptatie is…

Informatiebijeenkomsten warmtenet Kersenboogerd

Door Gemeente Hoorn | 9 november 2021

De komende 5 jaar wordt gewerkt aan de aanleg van een warmtenet in het centrumgebied Kersenboogerd. De eerste fase van de werkzaamheden start in 2022. Daarom worden op 17 en 18 november twee online bijeenkomsten georganiseerd voor bewoners van de Kersenboogerd. Op 22 november is er een bijeenkomst voor mensen die niet online kunnen deelnemen….

Ben jij de duurzame buur die we zoeken?

Door Gemeente Hoorn | 9 juli 2021

Westfriese duurzame doeners gezocht! In de week van 8 oktober organiseren de Westfriese gemeenten een digitale duurzame huizenroute. Heb jij je woning verduurzaamd en wil je buurtgenoten daarover vertellen? Meld je dan aan voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren. Duurzaam wonen Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en…

F
F