Gluren bij de buren in Westfriesland

Neem digitaal een kijkje bij Westfriese energiezuinige en duurzame woningen

Scherm aan, hapje en drankje bij de hand en lekker gluren! Van 20 tot en met 26 september leidt de groene reporter Chris Wobben je elke dag rond in een duurzame woning. Overweeg je het duurzaam bouwen of verbouwen van je woning, dan zorgt dit voor extra inspiratie. Ook in Hoorn gaat de deur open.

 

In navolging van de succesvolle eerste editie van de Westfriese Duurzame Open Huizen Dag organiseren de Westfriese gemeenten dit jaar een digitale variant: Gluren bij de Duurzame Buren. Door digitaal te gaan, is het event coronaproof. En je bent in een handomdraai op bezoek. Gewoon achter je laptop, in je eigen woonkamer. Ga naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren, kijk welke woningen er meedoen en meld je aan.

 

Dit is je kans
De deelnemende woningen zijn divers. Van een tussenwoning met infraroodverwarming, naar een nul op de meter stolpboerderij tot een aardgasvrije, vrijstaande woning. Onze groene reporter Chris Wobben verzorgt elke dag enthousiast een rondleiding en bespreekt samen met de huiseigenaar de toegepaste duurzame maatregelen. Na afloop kun je via de chat al jouw vragen stellen aan de inwoners en een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Of je nu meer wilt weten over ervaringen, technieken, de stappen die je kan zetten of over subsidies; dit is je kans.

 

Martien Bosch uit Hoorn laat graag zien hoe hij stapsgewijs zijn woning heeft verduurzaamt en hoopt jou ook te inspireren. “Ik heb stap voor stap energiebesparende aanpassingen gedaan en het is leuk om te zien hoe de buren ook overtuigd raken om energiebesparende maatregelen te nemen”, vertelt Martien.

 

Meer informatie?
Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Meer weten? Neem contact op met het Duurzaam Bouwloket door te bellen naar 072 – 743 39 56 of mail naar info@duurzaambouwloket.nl.

Deze woningen zijn digitaal te bezichtigen:

Datum Tijdstip Gemeente Woning
Zondag 20 september 19.30 uur Opmeer Volledig geïsoleerde, stapsgewijs verbouwde vrijstaande woning
Maandag 21 september 19.30 uur Medemblik Vrijstaande woning met warmtepomp met bodemwarmtewisselaar
Dinsdag 22 september 19.30 uur Koggenland Nul op de meter stolpboerderij met meerdere warmtepompen en zonneveld
Woensdag 23 september 19.30 uur Hoorn Tussenwoning met infraroodpanelen en zonnepanelen met optimizers
Donderdag 24 september 19.30 uur Enkhuizen Duurzaam appartement met actieve VvE
Vrijdag 25 september 19.30 uur Stede Broec Aardgasvrije twee-onder-één-kap woning met lucht/lucht-warmtepomp
Zaterdag 26 september 16.00 uur Drechterland Nieuwbouwwoning met waterzuiveringsinstallatie

 

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F