Gluren bij de Duurzame Buren

Westfriese gemeenten organiseren een nieuw, eigentijds en coronaproof event
De Westfriese gemeenten organiseren van 20 t/m 26 september een nieuw evenement, ‘Gluren bij de Duurzame Buren’. Inwoners uit Westfriesland kunnen elke dag, een week lang, digitaal binnen gluren bij zeven Westfriese huiseigenaren. Zij hebben hun woning duurzaam verbouwd en vertellen over hun ervaringen.


Online Gluren bij de Duurzame buren
‘Gluren bij de Duurzame Buren’ is een digitale variant op de succesvolle ‘Westfriese Duurzame Open Huizen Dag’ van vorig jaar. Deze dag gaat dit jaar helaas niet door vanwege de coronasituatie. Toch willen de gemeenten ook nu Westfriese huiseigenaren inspireren over de energiebesparing- en verduurzamingskansen. Het voordeel van Gluren bij de Duurzame Buren is dat het voor bewoners hartstikke laagdrempelig is om deel te nemen. Gewoon achter je laptop, in je eigen woonkamer! Daardoor is het evenement volledig coronaproof.

Live vragen stellen
“Samen werken we aan een duurzame stad. Sommige inwoners gaan hierin wat sneller dan de ander. Met het digitale event ‘Gluren bij Duurzame Buren’ heb je de kans om binnen te kijken bij mensen die hun woning al energiezuinig hebben gemaakt. Je kan na de digitale rondleiding je vragen stellen aan de bewoners en adviseurs van het Duurzaam Bouwloket. Ben je benieuwd wat jij kan doen? Dan zou ik zeker kijken!” Aldus Samir Bashara, wethouder duurzaamheid van gemeente Hoorn.

Houd de website in de gaten
Gluren bij de Duurzame Buren wordt georganiseerd door de Westfriese gemeenten samen met de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord en het Duurzaam Bouwloket. Binnenkort lees je alle informatie over aanmelden en deelnemende woningen op www.duurzaambouwloket.nl/gluren

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F