Gluur 14 oktober binnen bij duurzame buur uit Hoorn

Lekker binnen gluren bij de duurzame buur! Gewoon vanuit de eigen woonkamer. Op donderdag 14 oktober om 20.00 uur ontdekt u tijdens de livestream hoe het is om energiezuinig te wonen. Groene reporter Chris Wobben neemt u mee op pad naar een tussenwoning uit 1921. Bewoners Paul van Kuik en Daniëlle Ellerbroek doen hun verhaal. En u kunt live al uw vragen stellen. Meld u via www.duurzaambouwloket.nl/gluren aan voor de livestream en gluur mee!

 

Duurzame tussenwoning
Paul en Daniëlle begonnen twee jaar geleden met verbouwen en hebben slimme, duurzame keuzes gemaakt. Dak en zoldervloer zijn nu goed geïsoleerd. Daardoor is de oude wegzetzolder getransformeerd tot mooie slaapruimte. De oude houten vloer op de begane grond heeft plaatsgemaakt voor schuimbeton met vloerverwarming. Door goed te isoleren is het comfort in de woning enorm vergroot. Paul vertelt: “We zijn er in comfort enorm op vooruitgegaan. De zolder is in de zomer goed koel te houden. En in de koude maanden wordt de warmte veel beter vastgehouden. De subsidie die we hebben ontvangen was een mooie bijdrage in onze verbouwingskosten. En nu besparen we maandelijks op de energierekening.” Tijdens de livestream vertellen de bewoners graag meer over hun ervaringen en tips.

 

Echte verhalen
U krijgt een inspirerende rondleiding. De bewoners laten de duurzame maatregelen zien en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Na de rondleiding vindt er een live tafelgesprek plaats. Uw vragen stelt u via de chat. De groene reporter laat deze beantwoorden door de bewoners en een onafhankelijke energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Wilt u weten of er subsidies beschikbaar zijn? Hoeveel geluid een warmtepomp maakt? Of hoe duur zonnepanelen zijn? Tijdens de livestream hoort u het echte verhaal.

 

Gluren bij duurzame buren
Het evenement Gluren bij duurzame buren vindt plaats van 8 t/m 15 oktober. Een week lang kijken we binnen bij duurzame inwoners uit Westfriesland. Ga voor meer informatie over de deelnemende woningen en aanmelden naar www.duurzaambouwloket.nl/gluren. Gluurt u mee?

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec. En wordt georganiseerd in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en Omgevingsdienst Noord-Holland Noord.

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F