Gratis advies over natuur- en watervriendelijke tuin

Kan jouw tuin ook wel wat groener en watervriendelijker? Kom dan op zaterdag 25 maart met een foto van je tuin naar Intratuin Hoorn voor een gratis advies. Je zult zien dat jouw tuin met kleine aanpassingen al snel mooier en watervriendelijker wordt. Voor kinderen is het ook leuk om te komen, want zij gaan met een prachtig plantenknutselwerk naar huis.

Deze bijzondere zaterdag bij de Intratuin maakt onderdeel uit van de campagne Meer ruimte voor water in je tuin van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Want door een water- en natuurvriendelijke inrichting van de tuin, kun je wateroverlast en –tekort helpen beperken.

Wat is er te doen in het tuincentrum?
Belangstellenden zijn van harte welkom bij Intratuin Hoorn, Noorderdracht 20A, in Hoorn. In een speciaal ingerichte stand over natuur- en watervriendelijke tuinen ben je tussen 11.00 en 17.00 uur welkom voor inspiratie en gratis advies. Een professionele hovenier van Topgardens Landscaping adviseert je graag. Vergeet niet om een foto van jouw tuin mee te nemen!
Kinderen kunnen een minituintje maken met een eigen wateropname systeem. Het is handig als je hiervoor zelf een lege plastic fles van 1,5 liter meeneemt.

Waarom ruimte voor water in je tuin?
Wateroverlast, droogte, hitte; de komende decennia moet alles uit de kast getrokken worden om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Dat is nodig, nu we langere zomers krijgen en meer hevige regenval. Het hoogheemraadschap kan dat niet alleen. Zo’n veertig procent van de stedelijke oppervlakte is nu eenmaal in bezit van particulieren. Van half maart tot eind april organiseert het hoogheemraadschap een campagne met het thema ‘Meer ruimte voor water in je tuin.’ Deze campagne geeft tips over wat je zelf kunt doen om wateroverlast te voorkomen. Door bijvoorbeeld je tuin groener en watervriendelijker te maken. Informatie hierover is ook te vinden op de campagnewebsite veiligschoonvoldoende.nl

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F