Gratis consult voor duurzame zelfbouwers

Vanaf 2020 moeten alle nieuwbouwwoningen verplicht energieneutraal gebouwd worden. Dit betekent dat woningen net zoveel energie opwekken als dat er in de woning verbruikt wordt. De komende jaren staat er dus een hoop te gebeuren op het gebied van de nieuwbouw van woningen. Ben je bezig met een nieuwbouwwoning en benieuwd hoe je dit duurzaam kan aanpakken? Gemeente Hoorn stelt een beperkt aantal gratis consulten van het Duurzaam Bouwloket Hoorn beschikbaar om duurzame nieuwbouwers op weg te helpen. Er zijn al een paar consulten uitgevoerd, dus wees er snel bij!

Gratis duurzaam advies

Tijdens het consult worden de duurzame mogelijkheden voor jouw woning besproken. Er wordt samen gekeken naar aandachtspunten als duurzaam casco, isolatie-eisen en duurzame warmteopwekinstallaties. Maar dat is niet alles. Ook hoor je meer over de kosten-baten, de financieringsmogelijkheden en wat het je oplevert.  Na het consult heb je volledig beeld van de mogelijkheden, waarna je aan de slag kunt. Geïnteresseerd? Aanmelden kan door te mailen naar info@duurzaambouwloket.nl onder vermelding van: aanvraag consult duurzame zelfbouwer, je naam en contactgegevens.

Duurzaam Bouwloket Hoorn

De gratis consulten worden uitgevoerd door de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket Hoorn. Dit is het digitale loket waar alle inwoners terecht kunnen voor onafhankelijk advies en gratis informatie over duurzaam verbouwen, energie besparen, energie opwekken en subsidieregelingen. Woon je in Hoorn, heb je een bestaande woning en wil je verduurzamen? Ook dan kan je terecht op de website: www.duurzaambouwloket.nl , of je vraag stellen via info@duurzaambouwloket.nl

 

Over de auteur

Puur Hoorn

Puur Hoorn is het samenwerkingsverband van verschillende partners in Hoorn die samen werken aan het verduurzamen van de stad. De partners zijn Stichting Netwerk, Intermaris, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Duurzaam Bouwloket, MAK Blokweer, Bewonersgroep Risdam Noord Groen, Tuinvereniging Groei & Bloei, Ondernemersvereniging HOC, Voor een mooie stad en gemeente Hoorn.

Lees meer artikelen van Puur Hoorn
F
F