Gratis nestkastjes tegen de eikenprocessierups

In Hoorn willen we op een natuurlijke manier de strijd aangaan met de eikenprocessierups. Dit kan door nestkastjes in de buurt van eikenbomen op te hangen. U kunt ons hierbij helpen.

 

Afgelopen zomer zorgde deze rups voor overlast. Mensen die ermee in aanraking komen krijgen jeuk en uitslag van de brandblaren. Samen kunnen we, op een natuurlijke manier, de rups aanpakken.

 

Helpt u ons ook mee om de eikenprocessierups te bestrijden? De gemeente stelt nestkastjes beschikbaar voor koolmeesjes en pimpelmeesjes. Deze vogels eten rupsen en hopelijk kunnen we daarmee de overlast verminderen.

 

Inwoners van buurten waar veel eiken staan, hebben al een brief ontvangen of ze een nestkastje willen. En er zijn er al een aantal geplaatst in onze gemeente. Wilt u ook een nestkastje bevestigen aan een eik bij u in de buurt? Een nestkastje is, inclusief bevestigingsmateriaal en gebruiksaanwijzing, gratis aan te vragen via e-mail:  wijkzaken@hoorn.nl.

 

Alvast bedankt voor uw hulp!

Over de auteur

Gemeente Hoorn

De gemeente Hoorn heeft zichzelf als doel gesteld om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit is een stad die bij haar doen en laten geen negatieve invloed meer uitoefent op het klimaat, bij al haar activiteiten. In 2040 gebruik we veel minder energie dan nu, en alle energie die we gebruiken is duurzaam opgewerkt. Afval bestaat niet meer doordat we grondstoffen optimaal (her)gebruiken. We geven als gemeente het goede voorbeeld en werken intensief samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de verduurzaming van Hoorn. Met elkaar maken we die duurzame stad!

Lees meer artikelen van Gemeente Hoorn
F
F